Bekçi alımı başvurusu hangi illerde yapılacak? İşte, başvuru kriterleri

Güncelleme Tarihi:

Bekçi alımı başvurusu hangi illerde yapılacak İşte, başvuru kriterleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 18:31

Bekçi alımı başvurusu için İstanbul'un ardından Trabzon ve Gaziantep Valiliklerinden de ilanlar gelmeye başladı. İlk etapta İstanbul'da 2000 kişiye kadro veren İçişleri Bakanlığı, ardından ihtiyaca göre Gaziantep ve Trabzon illerine de bekçi alımı için kadro tanımlaması yaptı. İllere göre değişkenlik gösteren bekçi alımı başvuruları için KPSS şartı ise bulunmayacak. İşte, Bekçi alımı başvurusunda bulunmak isteyenlerin araştırdığı kriterler ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Bekçi alımı başvurusu için İstanbul dışında Gaziantep ve Trabzon'dan da haberler gelmeye başladı. Bekçi alımı içn duyuru yayımlayan valilikler, aranan şartları ilan üzerinden duyurdu. İstanbul ve Trabzon'un alım sayıları açıklanırken Gaziantep'e yapılacak alımla ilgili sayı bilgisi paylaşılmadı. İşte, bu illere yapılacak bekçi alımı başvurusu hakkında detaylı bilgiler

İSTANBUL BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

 İstanbul'da çarşı veya mahalle bekçisi olmak için adayların öncelikle erkek ve Türk vatandaşı olmaları, en az lise ve dengi okul, ön Lisans, lisans veya lisans üstü mezunu eğitim görme koşulu aranıyor. Bunun yanı sıra adayların askerlik görevini bitirmeleri, 30 yaşından büyük olmamaları, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından raporla belgelemeleri gerekiyor. Bunların yanı sıra adayların ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamaları, Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesindeki koşulları taşımaları koşulu aranıyor. Bunların yanı sıra aranan diğer koşullar şöyle:

Haberin Devamı

* Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak.

* Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak.

* Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak.

* En az 167 santimetre boyunda olmak.

* Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. (Ağırlık(kg)/[boy(m)]2} Örnek: 80/1,752=26)

Başvuru nasıl yapılır;

Bekçi alımları için başvurular 08-22 Kasım 2017 tarihleri arasında, hafta içi İlçe Emniyet Müdürlüklerine bizzat yapılacak. Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracak. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru yapılamayacak.

Adaylardan bunların yanı sıra T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı, okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kurumca tasdikli örneği, Askerlik durum belgesi, 4,5x6 santim ölçülerinde (6) fotoğraf, adli sicil belgesi, İstanbul il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ettiğini gösteren belge aranacak. Çarşı ve mahalle bekçileri 4-13 Aralık 2017 tarihleri arasında Genel kültür, genel görünüş, hal ve tavırları ile vakara uymayan konuşma itiyadı, Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük gibi bekçi olmaya engel halleri olup- olmadığının değerlendirileceği sözlü sınava alınacak. 100 üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak 24 Aralıkta yapılacak sınava girmeye hak kazanacak. Bu sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden 50 soru yöneltilecek adaylara 60 dakikalık süre verilecek.

Haberin Devamı

Hangi semtte kaç kişi alınacak: * Adalar; 7, Arnavutköy; 35, Ataşehir; 50, Avcılar; 60, Bağcılar; 95, Bahçelievler; 75, Bakırköy; 35, Başakşehir; 50, Bayrampaşa; 40, Beşiktaş; 30, Beykoz: 35, Beylikdüzü: 40, Beyoğlu; 35, Büyükçekmece: 35 , Çatalca;7, Çekmeköy; 35, Esenler; 60, Esenyurt; 100, Eyüp; 50, Fatih; 60, Gaziosmanpaşa; 90, Güngören; 40, Kadıköy; 60, Kağıthane; 60, Kartal; 60, Küçükçekmece; 100, Maltepe; 65, Pendik; 85, Sancaktepe: 55, Sarıyer; 40, Silivri; 15, Sultanbeyli; 50; Sultangazi; 65, Şile; 6, Şişli; 35, Tuzla; 35, Ümraniye; 90, Üsküdar; 70, Zeytinburnu; 45.

TRABZON BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı'nın (DPB) 27 Ekim 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre İçişleri Bakanlığı Trabzon Valiliği, Ortahisar İlçesi mülki sınırları içerisinde 110, Yomra İlçesi mülki sınırları içerisinde 10, Akçaabat İlçesi mülki sınırları içerisinde 30 kişi görevlendirilmek üzere toplam 150 adet Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Başvuru şartları neler olacak;

a) Erkek ve Türk vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından büyük olmamak, (Asıl aday listesine girenlerin bekçiliğe giriş sınavı için verdikleri dilekçenin Valilik/Kaymakamlık tarafından İl / İlçe Emniyet Müdürlüğüne/Amirliğine havale olduğu tarih; yedek aday listesine girenlerin ise adaylığa tayin tarihi dikkate alınacaktır.)

d) Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kumlu tarafından verilmiş raporla belgelemek,

e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Haberin Devamı

f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesindeki şartları taşımak,

g) Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak,

h) Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak, i) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

j) En az 167 cm boyunda olmak, k) Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasmda olmak. (ağırlık(kg)/[boy(m)]2} örnek: 80/1, 752-26

Başvuru nasıl yapılacak;

a) Başvurular 13 - 27,11.2017 tarihleri arasında hafta içi mesai saatlerinde (08.30-17.00) ilgili İlçe Emniyet Müdürlüklerine yapılacaktır.

Haberin Devamı

b) Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için ekte yer alan örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracaklardır. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru kabul edilmeyecektir.

c) Dilekçe ve ekli belgelerin incelenmesi sonucunda; bekçiliğe giriş İçin gerekli nitelikleri taşımadığı açıkça anlaşılan veya bekçi olmaya engel hali tespit edilen istekliye, Valilik/Kaymakamlıkça İsteğin kabul edilmediği gerekçeli bir yazı ile bildirilir. Dilekçesi ve ekleri İstemi halinde sahibine geri verilir.

d) Adaylar yapılacak olan sözlü ve yazılı sınava katılmak amacıyla;

- T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı,

- Okul diploma veya tasdiknamesinin aslı veya kurumca tasdikli örneği,

- Askerlik durum belgesi,

- 4,5x6 cm ölçülerinde (6) adet fotoğraf,

- Adli sicil belgesi,

- Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

- Hazırlık okumuş ise belgesini ibraz etmek zorundadır.

ŞAHİNBEY BEKÇİ ALIMI KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ

NİZİP BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞEHİTKAMİL BEKÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!