Bedri Baykam'dan Ayvalık'ta resim sergisi

Güncelleme Tarihi:

Bedri Baykamdan Ayvalıkta resim sergisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 11:27

Bedri Baykam'dan Ayvalık'ta resim sergisi

Haberin Devamı

ÜNLÜ ressam Bedri Baykam, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen 12'inci Ayvalık Kültür Sanat Günleri'nde sergi açtı.
Ünlü ressam Bedri Baykam, Ayvalık Belediyesi'ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi'nde açtığı sergiyle resimlerini beğeniye sundu. Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, eşi Yasemin Gençer'in de katıldığı açılışa ilgi yoğun oldu. Yeni dışavurumculuk akımının öncülerinden olan ve ayrıca yaptığı multi-medya enstalasyonları (livart) ve kolajlı siyasi sanat eserleriyle de tanınan Baykam'ın, 4D '4 Boyutlu' çalışmaları da sergide yer aldı.
"AYVALIK'TA BULUNMAK GÜÇ VERDİ"
Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, resimleriyle kültür sanat günlerine katıldığı için Baykam'a teşekkür etti. Siyasetçi kimliğiyle de tanınan Bedri Baykam, darbe girişimi sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle Beral Madra'nın hedef gösterilmesini eleştirdi. Baykam, "Beral Madra beraber yol aldığımız, beraber emek verdiğimiz, çok değerli bir yol arkadaşımız. Bu yaşadıklarını kabul etmemiz mümkün değil. Alakasız şekilde FETÖ'cüler ya da darbeciler aranarak ortamın karıştırılmasını ciddiye almak mümkün değil. Beral Madra'nın Türkiye'de yalnız demokrasiyi savunan, dışa açılmasını savunan bir insan olduğunu biliyoruz. Laik ve demokrat olduğunu biliyoruz. Türkiye'de yaratılan sahte cadı avının FETÖ darbesi vesilesiyle muhalifleri tedirgin etmek, baskı altına alma tezahüründen hiçbir sanatçının korkmayacağını, dik duracağını kanıtlayacağız" dedi.

Kadri KAYA- Tuncel YILMAZ/ AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!