BEBKA, 2016 yılı mali destek programları

Güncelleme Tarihi:

BEBKA, 2016 yılı mali destek programları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:52

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2016 yılı mali destek programları Bilecik'te tanıtıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Pelitözü Gölpark'taki basın toplantısında, BEBKA'nın bölgesel gelişmişlik farklarını kapatmaya yönelik daireyi önceleyen bir yapı içerisinde olduğunu belirterek, Bilecik olarak daha fazla bölgesel gelişmişlik farkının kapatılması gerektiğine inanarak toplantılarda nüfus ölçeğini dikkate almadan bölgeselleşmiştik farkında bir pozitif ayrımcılığı istediklerini söyledi.

Bilecik'te mermer sektörünün ön planda olması nedeniyle pozitif ayrımcılığı mermerden yana kullanma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımıza daha erken başlayıp, teknik desteği daha erken alarak paranın bizde kalması hatta gelecek daha iyi projelerle diğer artan para olursa onlara talip olduğumuzu göstermemiz lazım. Geçen yıl destek programında yüzde 30'ları bulan bir rakama ulaşmıştık. Şimdiki ayrılan sayı yüzde 25'lik bir pay. Bizim için güzel bir rakam. İsteğimiz, kaynakları en etkili şekilde yerinde kullanılmasını sağlamak. Yenilikçi olarak bu sektörümüzü yapmış olduğumuz tasarım çalışmalarıyla da yürütmek için daha iyi hale getirmek. Mermerin gelişmesi Bilecik'i tanıtacak."

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik'in mermerle anılan kent olduğunu belirterek, mermeri sadece yurt dışı için değil şehirlerde kullanırken de daha ucuz kullanılabilir konumuna nasıl getirileceği konusunda kalkınma projelerinin oluşturulması ve geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de Bilecik mermer ve doğal taş sektörü programına 4 milyon lira, havacılık-raylı sistemler-savunma sanayi programına 12 milyon lira olmak üzere 2016 yılı proje teklif çağrılarına toplam 16 milyon liranın projelere hibe olarak tahsis edildiğini bildirdi.

Bilecik mermer ve doğal taş sektörü mali destek programına, Bilecik'te faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceğini bildiren Değirmenci, "2016 yılı mali destek programlarını tanıtmak amacıyla BEBKA tarafından Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak" dedi.

Haberin Devamı

BEBKA'nın, 2010, 2011, 2012, 2014 ve 2015 yıllarındaki proje teklif çağrılarında toplam 94 milyon liranın bütçe ile bin 68 proje başvurusundan 270 projenin desteklendiği ve Bilecik'in de 136 proje başvurusundan 49 başvuruya 16 milyon lira destek sağlandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!