BBP’den TSK’ya destek

Güncelleme Tarihi:

BBP’den TSK’ya destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 18:00

BBP’den TSK’ya destek

Haberin Devamı

Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Uğur Bulut, Suriye’nin Afrin kentinden terör unsurlarını etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nı desteklediklerini söyledi.
Başkan Bulut parti binasında yaptığı açıklamada, "Yüce Türk devleti, kahraman ordumuz, aziz milletimiz bir büyük birlik içinde vatanımızı her türlü tehlikelerden korumak azmi ve kararlılığı ile daha önce nasıl Fırat Kalkanı Operasyonu’nda şecaatini bütün dünyaya gösterdi ise aynı kahramanlık ve kararlılıkla Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nın icra etmektedir. Gerekirse Münbiç’te de bu strateji devam ettirilecektir. Bu uğurda şehit olan kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Allah ordumuza yardımlarının ihsan buyursun. Yaralanan gazilerimize de şifalar diliyorum. Bizim kimsenin toprağında gözümüzün olmadığını herkes biliyor. Bu operasyonlarımız uluslar arası hukuka da uygun olarak yürütülmektedir. Bu harekat Türkiye’nin sınır güvenliğinin yanı sıra Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost, kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtarmak da amaçlar arasında sıralandı. Asla herhangi bir Türkmen, Kürt, Arap gibi etnik ayrımı yapılmadan, hiçbir şekilde mezhep ayrışmasına gidilmeden Suriye devletinin toprak bütünlüğünü savunmaktayız" dedi.
Suriye'nin bölünerek Yugoslavya'laştırılmak istendiğini ifade eden Bulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
"Bu Türkiye için ve ortadoğu ülkelerinin tamamı için bir tehlikedir. Bu tehdidi yok edecek en büyük güç de Türkiye’dir. İktidarlar değişir, yöneticiler de değişir. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 'Firavun’a karşı çıkmak yetmez, Musa’nın yanında olmak gerekir' derdi. Bizim siyasi önceliğimiz vatandır, imandır, Kuran’dır, ezandır, haktır. Kısaca Allah’ın buyurduğu gerçek insandır. Bu inanç ve hedeflerle yürüyen partimiz devletimizin yanındadır, ordumuzun arkasındadır. Dolayısıyla iktidarın Zeytin Dalı Harekatı stratejisini de en samimi bir şekilde desteklemektedir."

FOTOĞRAFLI   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!