Bazen yetmez

BEŞİKTAŞ bu sezon yaşadığı olağanüstü durumdan sonra futbol anlayışının merkezine oturttuğu mücadele anlayışı ile beklenenden iyi oynuyor.

Haberin Devamı

En azından iyi sonuçlar alıyor. Siyah beyazlı takımda Fernandes de dahil mücadele seviyesini yukarıda tutmayan hiçbir oyuncu yok. Eksilen kalitesini daha fazla koÅŸarak ama takdir kazanarak kapatıyor.Â
Ama sadece mücadele bazen yetmiyor. Özellikle orta saha çok ideal bir karışıma sahip. Tek bir lider oyuncu Fernandes’in çevresinde en az onun kadar koşan ama Fernandes’in işini rahatlatan Necip-Veli ikilisi var. Fakat garip durumlar da var... Örneğin forvet Almeida’nın bir kanat oyuncusundan daha etkili oynayarak yaptığı iyi ortalarla Olcay ve Holosko’nun ceza sahası içinde gol aramaları gibi. Nitekim Beşiktaş’ın pozisyona girmekte zorlandığı ve kontrolün Gaziantepspor’da olduğu anlarda yerine teşrif eden Almeida golünü attı.

KRİTİK EŞİK...

SİYAH beyazlılar bu sezona birçok sorunla başlarken fikstür de azizlik yapmıştı. Çünkü daha oturmamış, hocası güvenoyu almamış, oyuncuları güvensiz Beşiktaş, Galatasaray ile daha 2. hafta oynayacaktı. İşte o maç Beşiktaş için kırılma noktası oldu. Ortaya koyduğu oyun ve kaçırdığı galibiyet bir anda her şeyi oyuncuların ve Samet Hoca’nın lehine çevirdi. Ve o gün bugündür Beşiktaş üzerine koyarak gidiyordu. Karşısında lige kötü başlamış ve her açıdan zorlanan Gaziantepspor vardı. Hedefe giden yolda amaçlar aynı olunca daha fazla isteyen kazandı. Fakat Samet Hoca’nın eğer sakatlığı yoksa Fernandes’i çıkarması hataydı.

Haberin Devamı

2 ÖNEMLİ SIKINTI

BEŞİKTAŞ’ın şimdiye kadar oynadığı maçlarda genel anlamda 2 önemli sıkıntısı var. Aybaba’nın mutlaka bunları halletmesi lazım.
1- Defansın göbeği Sivok: Maçta yaptığı hata, görünen bariz bir hata. Siz asıl oyunun içinde kaybolan ya da arkadaşı tarafından minimize edilen hatalarına bakın. Beşiktaş’ın defansının problemini anlarsınız.
2- Ofansın göbeği Almeida: Fizik kalitesi bu kadar iyi olup da bunu bu kadar kötü ya da yanlış yerlerde kullanan az oyuncu vardır. Oysa ceza alanı içinden çıkarılmaması lazım.

Yazarın Tüm Yazıları