Bayramlaşmada iktidara eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Bayramlaşmada iktidara eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 14:00

Bayramlaşmada iktidara eleştiri

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - CHP Antalya İl Başkanlığı'nın bayramlaşma törenine konuşan Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve İl Başkanı Semih Esen, iktidar partisini eleştirdi.
Partinin Antalya'daki bayramlaşmasına Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve partililer katıldı.
Parti binası önünde yapılan bayramlaşma töreninde sıcak havanın da etkisiyle bir kız çocuğu baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren çocuğa yakınları ve doktor olan Milletvekili Niyazi Nefi Kara müdahale etti. Suyla kendine getirilen küçük çocuk ailesi tarafından parti binasına alındı.
Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, bugün gelinen noktada dargınlıkların ülkenin her yerinde çok fazla yaşandığını ve 'Benden olanlar, benden olmayanlar, bizden olanlar bizden olmayanlar' şeklinde ayrım yapıldığını iddia etti.
Antalya'nın tarım ve turizmde Türkiye'nin çok önemli kenti olduğuna dikkat Çeken Budak, şunları söyledi:
“Emekçi kardeşlerimiz iki alanda yoğun çalışıyor. 14 yıldır Türkiye'yi yöneten iktidara buradan sesleniyorum, ülkede taş üstünde taş kalmadı, ülkenin itibarı maalesef yerlerde sürünüyor. Yurtdışına gittiğimizde özellikle Avrupa'da bize 'Ülkenizde ne oluyor, demokrasiden, hukuktan, adaletten uzaklaşılmış. Böyle bir ülke, bu tablo nedir?' diye soruyorlar."
Antalya'da bugün 80 bin turizm çalışanının işsiz olduğunu kaydeden Budak, "Tarımda zaten mevsimlik işsizlik hat safhada. Orada da inanılmaz işsizlik var. Serasında koşan vatandaşın önümüzdeki üç yılı, ürettiği halde borçlanmış durumda. Bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, artık bu ülkenin üzerindeki insanlardan, ekonomiden, adaletinden elinizi çekin" dedi.
Bayram mutluluğun terör saldırıları ve şehitler nedeniyle buruk olduğunu belirten İl Başkanı Semih Esen ise Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı tanınacak olmasını eleştirdi. 4 milyon Suriyelinin toplam nüfusumuzun yüzde 5'ine tekabül ettiğini belirten Esen, “Bir ülkenin nüfusunda birden bire mültecilere vatandaşlık kazandırılması yoluyla yüzde 5 artırılmasının hem ekonomik, hem sosyal, hem siyasal hem de pek çok yönden etkisi olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!