Bayramiçli lezzet ustası köyünün gururu oldu

Güncelleme Tarihi:

Bayramiçli lezzet ustası köyünün gururu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 11:25

Bayramiçli lezzet ustası köyünün gururu oldu

Haberin Devamı

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ(Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde oturan Sıtkı Koçman Üniversitesi Aşçılık Bölümü son sınıf öğrencisi, aşçı, 24 yaşındaki Melih Çelik, Ankara'da düzenlenen Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması'nda yaptığı 3 çeşit yemekle 'Yılın altın şefi klasman birincisi' oldu.
Bayramiç İlçesi'nin Güvemcik Köyü'nde doğan ve aşçılığa merakını hiçbir zaman kaybetmeyen Sıtkı Koçman Üniversitesi Aşçılık Bölümü son sınıf öğrencisi Melih Çelik, Ankara'daki Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması'nda yaptığı hibiskus soslu kabak sarma, beyaz soslu lağos buğulama ve biber tatlısı ile övgü topladı. Genç aşçı yılın altın şefi klasman birincisi ödülünü kazanarak yeteneğini ispatladı. Özellikle Ege ve Çanakkale yemeklerini çok sevdiğini söyleyen Çelik, şöyle dedi:
"Yöre yemeklerini farklı şekilde pişirerek uluslararası boyutta yöre tanıtımını arttırmak istiyorum. Bu mevsimde nisan ve mayıs aylarında Kazdağları'nda ve Ege Bölgesi'nde yetişen kuzu göbeği mantarını herkese öneriyorum. Bu aylarda dolması, kavurması ve risottosu yapılan kuzu göbeği yemeğinin bol tüketilmesi gerekir."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!