Bayramda rafting botları doldu boşaldı

Güncelleme Tarihi:

Bayramda rafting botları doldu boşaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 13:04

Bayramda rafting botları doldu boşaldı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince günübirlik turlarla gelen yerli ve yabancı binlerce rafting tutkununa ev sahipliği yaptı.

Antalya'ya 85 kilometre uzaklıktaki Köprülü Kanyon Milli Parkı, yerli ve yabancı rafting tutkunlarını ağırladı. Yemşeyil doğası, sedir ormanları, Kapadokya'daki peri bacalarına benzeyen taş oluşumları, 100 metre derinliğindeki vadisi, Köprü Çayı üzerindeki eski taş köprüyle dikkati çeken Köprülü Kanyon, bayram tatili süresince yerli turistlerin yanı sıra İranlı ve Rus turistlerden ilgi gördü. Rafting turlarına katılan yerli ve yabancı tatilciler, yaz- kış 5 derece sıcaklığa sahip, deniz seviyesinden yaklaşık 300 metre yüksekteki Köprü Çayı'nda adrenalin dolu anlar yaşadı.

BUZ GİBİ SUDA EĞLENCE

Günün erken saatinden itibaren botları suya indiren rafting şirketleri, gün içinde seferlerini artırdı. 3 saate yakın süren rafting heyecanı, rota üzerindeki mola noktalarında düzenlenen eğlenceli aktivitelerle renklendi. Rafting botlarına binen turistler, rehberlerin yönlendirmesiyle su savaşları yaptı, şarkılar eşliğinde kürek çekerek akıntıyla mücadele etti. 8, 10 ve 12'şer kişilik gruplar halinde botlara biten turistler, profesyonel rehberlerin yardımıyla zorlu rafting rotasında ilerledi. Kanyonun farklı noktalarında şiddetlenen akıntının oluşturduğu dalgaların arasında buz gibi suyun eğlencesini yaşayan turistlerin kahkahaları fotoğraf karelerine yansıdı. 7 ve 10 kilometre arasında değişen iki parkuru bulunan kanyonun doğa güzellikleri ise görenleri büyülüyor.

TURİSTLERİN İLGİSİ YÜKSEK

Rus pazarı ağırlıklı çalışan Aktifraft işletmecisi Necmi Aksu, Kurban Bayramı tatilinin bekledikleri gibi yoğun geçtiğini söyledi. Bayram tatil için Antalya ve çevresini seçen yerli turistlerin ilgisinin yüksek olduğunu belirten Aksu, "Bölge turizmi için Köprülü Kanyon çok önemli. Buradaki doğal güzellikleri gören yabancı turistler hayran kalıyor. Bayram tatili ise beklediğimiz gibi yerli turist yönünden oldukça yoğundu. Heyecan yaşamak isteyen yerli turistlerin, Köprülü Kanyon'a bir gününü ayırması bizleri mutlu etti" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!