Bayramda piknikçilerin gözdesi Yakacık oldu

Güncelleme Tarihi:

Bayramda piknikçilerin gözdesi Yakacık oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 12:06

Bayramda piknikçilerin gözdesi Yakacık oldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Kurban Bayramı'nda mangal yakmak isteyen piknikçiler, Yenimahalle Belediyesi Yakacık Mesire Alanı'na akın etti.

Yenimahalle'de bulunan 146 bin metrekare alana sahip, 5 bin 500 kişi kapasiteli Yakacık Mesire Alanı, Kurban Bayram boyunca binlerce kişiyi ağırladı. Bayramda mangal yakmak için mesire alananına gelen piknikçiler temiz havanın keyfini çıkarırken çocuklar da alanda bulunan sosyal faaliyetlerle doyasıya eğlendi. 470 adet kamelyalı ve kamelyasız oturma alanının bulunduğu Yakacık’ta, her yaş grubuna hitap eden alanlar günü daha da keyifli kıldı. Mesire alanı içerisinde bulunan voleybol, basketbol ve çim futbol sahaları gençlere, 4 adet çocuk oyun alanı ise minik konuklara eğlence imkanı sundu. Yakacık Mesire Alanı ayrıca bin 500 ağacı, 5 bin adet çalı bitkisi ve 4 bin fidanı ile de Ankaralılara huzurun kapısını aralalıyor.

'ANKARA'NIN GÖBEĞİNDE ORMAN HAVASI'

Vatandaşları Ankara'nın yeşil cenneti olan Yakacık’a davet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yakacık, haftasonları olduğu gibi bayramlarda da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mesire alanımız sadece Yenimahalle'nin değil Ankara'nın yeşil cenneti. Piknikçilere ve mangalcılara Ankara'nın göbeğinde orman havası yaşatıyor. Yakacık, özellikle doğayla baş başa kalmak isteyen vatandaşlarımızın ilk tercihi oluyor. Yenimahalle Belediyesi olarak böyle bir alanı Ankara'ya kazandırdığımız için çok mutluyum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!