Güncelleme Tarihi:
Sağlıklı, kaliteli ve dengeli beslenmenin yaşam boyu en temel ihtiyaç olduğunu belirten Altın, Kurban Bayramı’nda topluca yenilen yemeklerin sık olması nedeniyle kırmızı et tüketiminin arttığını anımsattı. Bu artışın kandaki şeker, yağ ve kolesterol düzeyini yükseltebileceğini, bunun da özellikle yüksek tansiyon, kalp hastalığı, şeker, mide şikayetleri, böbrek yetmezliği olanlarda ciddi problemlere yol açabileceğini dile getiren Gülşen Altın, “Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar, diyabet ve yüksek tansiyon hastaları yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, aşırı miktarda et tüketmemeli ve tuzu da unutmalıdır” dedi.