Baykan'da terör saldırısı: 1 asker şehit, 2 asker yaralı (3)

Güncelleme Tarihi:

Baykanda terör saldırısı: 1 asker şehit, 2 asker yaralı (3)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 18:32

Baykan'da terör saldırısı: 1 asker şehit, 2 asker yaralı (3)

Haberin Devamı

ŞEHİT ASKER DÜZENLENEN TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Baykan İlçesi'ne bağlı Çukurca Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi törenle, memleketi Tokat'a uğurlandı. Siirt 3'üncü Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Aydoğan Birgiç, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Türk bayrağına sarılı tabunun katafalka konulmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi okunmasıyla devam etti. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duaların ardından konuşan Vali Atik, teröristlerin amaçlarına ulaşmayacaklarını belirterek, şöyle dedi:
"Baykan İlçemize bağlı Çukurca Köyü'nden, ilçe merkezine intikal haindeyken bölücü terör örgütü PKK'lı hain teröristlerce düzenlenen kalleş saldırıda şehadete yürüyen Jandarma Üstçavuş Yakup Akdağ'a yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidimizin kanı yerde kalmayarak. Bu canilerin etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyona devam edilmektedir. Bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırılar, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha göstermiştir. Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki, hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu kalleşçe saldırılar, bizleri terörle mücadelede azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir."
Konuşmanın ardından evli, bir erkek çocuk babası şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!