Baykal örnek alınmalı

Güncelleme Tarihi:

Baykal örnek alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

CHP’nin Ege örgütlerinde Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifası önce şok etkisi yarattı, sonra onurlmu bir davranış sergilediği görüşü hakim oldu.

Haberin Devamı

BALIKESİR İl Başkanı İrfan Barış, “Baykal, sürekli hedefteydi. Koltuk meraklısı olduğu söyleniyordu. Ancak, istifasıyla birlikte ülkesini ve partisini koltuktan çok sevdiğini gösterdi” dedi.
Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da, Baykal’ın hem Türk siyasetinin, hem de CHP’nin önemli lideri olduğunu savundu, “İnanıyoruz ki, CHP’den kopmayarak birikimlerini, tecrübesini ve başarılarını yine partimizle paylaşmaya devam edecektir. Türkiye’nin böyle dürüst liderlere ihtiyacı var” görüşünü dile getirdi.
Onurlu davranış
Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, Baykal’ın CHP’ye zarar vermemek, hem kendisinin, hem partisinin onurunu koruma adına istifa ettiğini savundu, “İstifa bizi ne kadar üzmüş olursa olsun, bir çok zorlu tarihsel süreçten geçen partimiz halkın umudu olmaya devam edecek. AKP’yi iktidardan düşürmek ve kovalamak, hesap sormak boynumuzun borcu. Bu saatten sonra karamsarlığa, umutsuzluğa asla yer yok” dedi.
Uşak İl Başkanı İsmail Demirel de, “İstifa kararıyla genel başkanlık makamının onurunu korumuş oldu. Yaşanan olay tamamıyla tezgah ve düzmecedir. CHP örgütleri bu komplonun üzerine gidecektir” dedi, Baykal’ın onurlu davrandığını söyledi.
Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün ise, olayı siyasi bir komplo olarak değerlendirerek, “Genel başkanımız onurlu ve sorumlu bir kişinin yapması gerekeni yaptı. Partiye zarar vermemek için istifa etti. Önemli bir devlet adamı, önemli bir siyasetçiydi. Türkiye cumhuriyetine sahip çıkmıştır” dedi.
Görüntülerin montaj olduğunu savunan CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu da “Sonuna kadar genel başkanımızın arkasındayız. Bu olayı kimin tezgahladığı ortaya çıkacak” dedi.
Yeni göreve döner
Aydın İl Başkanı Tunç Aytur da, “Onurlu duruşunun arkasındayız. Çok kısa süre içinde il başkanları olarak bize genel merkezden davet gelecektir. Biz de il başkanları olarak gereğini yaparız. Yapılacak olan kurultayımızın ardından genel başkanımız tekrar görevinin başına döner” diye konuştu.
Çanakkale İl Başkanı Serdar Soydan ise Baykal’ın istifasına CHP oy verenlerin de, vermeyenlerin de üzüldüğünü belirterek şunları söyledi:
“Deniz Baykal’ın arkasındayız. Onu daha çok seviyoruz ve daha çok bağlıyız. Ama CHP her güçlüğü aşabilecek durumdadır. Biz bugüne kadar liderlere bağlı olan, lideri gittikten sonra yok olan bir parti değiliz. Kökleri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, İsmet İnönü’nün kurduğu CHP’yiz. Liderlere göre hareket eden bir parti değiliz. Başka bir liderle yine iktidarın en büyük adayı oluruz. Kaldığımız yerden devam ederiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!