Baykal: Abbas yolcu

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Abbas yolcu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:43

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ı, Attila İlhan’ın ‘Abbas Yolcu’ ve ‘Hangi Serisi’ kitaplarına gönderme yaparak eleştirdi.

Baykal, TBMM Genel Kurulu’nda 2006 Yılı Bütçesi’nin tümü üzerinde yaptığı konuşmada, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yüklendi. CHP’lilerin ‘istifa, istifa’ sloganları eşliğinde konuşan Baykal’ın sözleri Erdoğan ve Unakıtan’ın canını sıktı. Baykal, cari açığın 1.5 milyar dolardan 24 milyar dolara çıktığını ve açığın devam etmesi halinde hükümeti IMF’nin dahi kurtaramayacağını savundu ve hükümete ‘Abbas’ benzetmesi yaparak ‘Gidişat ortaya çıkmıştır. Yavaş yavaş her şey ortaya çıkmıştır. Abbas yolcudur’ diye konuştu. Baykal, Erdoğan’ın bütçe açılış konuşmasındaki, ‘Sayın Baykal Şemdinli de başka, Ankara’da başka konuşuyor’ iddiasına da değindi. Baykal, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

‘Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Demokrasi bir araçtır’ diyen Recep Tayyip Erdoğan mıdır, Anayasa’nın üzerine yemin eden Recep Tayyip Erdoğan’mıdır? Hikmetyar’ın önünde diz çöken Recep Tayyip Erdoğan mıdır; Anıtkabir’de saygı duruşunda bulunan Recep Tayyip Erdoğan mıdır? Sıkıştığı zaman tek millet diyen Tayyip Erdoğan mıdır? Eyalet sistemi diyen Erdoğan mı? Dokunulmazlıklar kaldırılsın diyen Tayyip Erdoğan mıdır? Bundan vazgeçen midir? Maaşım yetmiyor diyen Tayyip Erdoğan mıdır? Başbakanken şirketlerini trilyonlarca liraya satan Tayyip Erdoğan mıdır? Anıtkabir’in önünde sap gibi duruyorlar diyen Erdoğan mıdır? Anıtkabir’de saygı duruşu yapan Erdoğan mıdır?’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!