Bayburt’ta Kırım-Kongo kanamalı ateşi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bayburt’ta Kırım-Kongo kanamalı ateşi uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 16:04

Bayburt’ta Kırım-Kongo kanamalı ateşi uyarısı

Haberin Devamı

BAYBURT(DHA) – Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü, bahar ve yaz aylarında etkili olan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) için uyarı yaptı. Konuyla ilgili olarak bir süre önce başlatılan eğitim çalışmaları da devam ediyor.

Hastalığın etkeni virüsün taşıyıcısı olan kenelerin yabani hayvanlar, çiftlik hayvanları ve insanlar arasında taşınarak çoğaldığına dikkat çeken Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, hastalığın tedavisinde, etkinliği bilimsel çevrelerce kabul görmüş, uygulanabilir bir aşı olmadığını hatırlattı. KKKA ile mücadelede en önemli tedbirin insan-kene temasının en aza indirilmesi olduğunu belirten yetkililer, bunun en önemli yolunun da eğitimden geçtiğini vurguladı.

EĞİTİM ÇALIŞMALARINDA DURMAK YOK  

Bayburt Halk Sağlı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı ekiplerinin, yaz mevsiminin gelmesi sonrasında kenelerden buluşan KKKA hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili olarak başlattığı eğitim çalışmaları da devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Nisan ve Mayıs aylarında il ve ilçelerde 6 bin 230 vatandaş, 98 öğretmen, 1449 öğrenci, 112 muhtar ve 56 sağlık çalışanına eğitim verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!