Bayburt eğitimde kaliteyi artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Bayburt eğitimde kaliteyi artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 10:38

Bayburt eğitimde kaliteyi artırıyor

Haberin Devamı

BAYBURT(DHA) - Bayburt’ta anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak olan Bayburt Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (BEKAP) hayata geçiyor.

Milli ve manevi değerlere bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık, insanları ve doğayı seven, teknolojiyi üst seviyelerde kullanarak akademik başarısında artış gösteren öğrenciler yetiştirmek için eğitim-öğretim faaliyetlerinin kalitesini artırmak amacıyla Bayburt’ta hayata geçecek olan BEKAP’ın tanıtım toplantısı yapıldı. Bayburt Öğretmen Evi’nde gerçekleşen toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile Bayburt’ta faaliyet gösteren okulların müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Bayburt Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, projenin amacı, konusu, hedef kitlesi, süresi ve proje kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Akdoğan’ın proje detaylarını sinevizyon eşliğinde anlattığı tanıtım toplantısında konuşan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, eğitim kalitesini daha da artırmak için böyle bir projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti, eğitim konusundaki fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Kendisinin de bir eğitimci olduğunu dile getiren Başkan Memiş, şunları söyledi:

“ Akademik başarıyı önce kendi aramızda değerlendirelim. Çocuklarımızı sınavlarda aldıkları notlarla, net sayılarla değerlendireceksek bunu rafa kaldıralım, girecekleri sınavlarla değerlendirmeyelim. Çocuklarımızın neye kabiliyetleri olduğunu tespit edip, o alanda başarı yakalamalarını sağlamak, ya da onlara o alanda başarı yakalayabilecekleri çalışmaları yaptırmak gerekiyor. Yoksa çocuklar robotlaşıyor. Bir veli ve bir matematik öğretmeni olarak biliyorum. Müfredatın değişmesi noktasında da sayın Bakanımız sağ olsunlar değişikliğe gidiyorlar. Bunu biz de eğitimciler olarak destekleyelim. Bu müfredatta köklü değişiklikler yapılması noktasında çaba sarf edelim. Projeyi çok olumlu gördüm. Bu konuda Bayburt Belediyesi’ne ne düşüyorsa yapmaya hazırız.”

Daha sonra Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu tarafından proje paydaşlarına verilen konferansın ardından toplantı sona erdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!