Bayburt Belediyesi’nden Okullara Kitap Bağışı

Güncelleme Tarihi:

Bayburt Belediyesi’nden Okullara Kitap Bağışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:50

BAYBURT BELEDİYESİ OKULLARA KİTAP BAĞIŞI YAPTI

Bayburt Belediyesi tarafından Bayburt merkez ve ilçelerde bulunan 14 liseye toplamda 5 bin 110 adet kitap bağışı yapıldı. Kitaplar Bayburt Anadolu Lisesinde gerçekleşen törenle okul müdürlerine teslim edildi.
Teslim törenine Belediye Başkanı Mete Memiş, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hayri Kocabey ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’nın selamlama ve teşekkür konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Başkan Memiş, yaptığı konuşmada şunları ifade etti.
Geleceğimizi Sizler İnşa Edeceksiniz
Sevgili öğrenciler ben şuna inanıyorum geleceğimizi sizler inşa edeceksiniz. Sizler geleceğin okul müdürleri, milli eğitim müdürleri, belediye başkanları, genel müdürleri, milletvekilleri, bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanları olacaksınız. Buna inancım tam. Ben isterim ki sizlerde bu duygu ve düşünce içinde olasınız.
Birey Olarak Kendinizi Önemseyin
Birey olarak kendinizi önemseyin. Yani birey olarak önemli olduğunuzun farkında olun. Farkındalığı yüksek bireyler olarak bu toplumun geleceğini, bu toplumun gelecekteki kanaatlerini sizler belirleyin. Ben bu toplulukta kendimi belediye başkanı olarak hissetmiyorum. Ben bu topluluğun içinde bir öğretmenim. Belediye başkan adayıyken de hep onu dedim. Belediye başkanlığı bizim için sadece bir sıfattır. Bu sıfat 4 ve ya 5 yıl vardır ama bizim esas kimliğimiz öğretmenliktir.
Toplumu Değiştirecek ve Dönüştürecek Hamleler Öğretmenlerden Gelecektir
Toplumu değiştirecek ve dönüştürecek hamlelerin ancak öğretmenler tarafın gerçekleştirileceğini düşündüğüm için öğretmenliği hep önemsedim. Buna inancım tam. Birileri her ne kadar bu toplumda insanları değerlendiriyorken ekonomik şartlarıyla, toplumdaki statüleriyle değerlendirmiş olsa da farkındalığı yüksek, analitik düşünceye sahip nitelikli düşünceye sahip öğretmenlerimiz bu toplumun en önemli kişilerindendir.
Okumadığınız Zaman Neler Kaybettiğinizi Okuduğunuzda Anlayacaksınız
Sevgili gençler şua inanıyorum ki okuduğunuzda bugüne kadar okumadığınız için neler kaybettiğinizin farkında olursunuz. Ve yine inanıyorum ki imanlı ve nitelikli bir neslin yetişmesi de ancak eğitimle mümkündür. Eğitimi öğrenim olarak ta düşünmüyorum. Eğitim okumak daha farklı bir anlam ifade ediyor. Bu anlamda da başarınızı üniversite sınavı veya test sınavlarından aldığınız sonuçlara bağlamayın. Üniversite okumak ayrıcalıklı bir durum olmamalıdır. Her genç illa ki üniversite okuyacak diye bir kaide yoktur. Düşünen, okuyan her insan bu toplum için önemlidir. Bu toplum için vazgeçilmez olmalıdır. Bunu belki bizler ifade edemedik belki bizim neslimiz bu anlamda yetersiz olmuş olabilir. Ama sizler başarınızı sadece üniversiteye bağlı kılıpta vaktinizi yoğun test mesailerine ayırmayın. Kendinize vakit ayırın. Sizin için okumak boş zamanlarınızda yaptığınız bir aktivite değil gününüzün en önemli vaktinde yaptığınız bir aktivite olsun.
Çalışma Programınızın 45 Dakikasını Okumaya Ayırın
Şunu da ifade deyim ki 12 sınıfta olan arkadaşlarım özellikle size söylüyorum. Çalışma programınızın 45 dakikasını okumaya ayırın. Bu size üniversite sınavında da çok katkı sunacaktır. Bir belediye başkanı olarak şuna inanıyorum. Bir şehri özelliklede güzel Bayburt’umuzu imar etmek için kadim kültürümüzü tarihi dokusunu gelecek nesillere taşımak bizim en önemli görevimizdir. Ama şehri inşa ediyorken insanı ihmal edersek başarılı olma şansımız yoktur. Bunun içinde diyorum ki Bayburt’umuzu inşa etmek için Bayburt’umuzu imar etmek için öncelikle insanımızı ihya etmemiz gerekli. Geleceğimizi sizler inşa edeceksiniz. Bizim yapamadıklarımızı, tamamlayamadıklarımızı sizler yapacaksınız, sizler tamamlayacaksınız.
Medeniyetlerin inşa edilebilmesi için okuyan, nitelikli analitik düşünceye sahip gençlere ihtiyaç vardır. Yeter ki okuyun, okumaktan vazgeçmeyin biliyorsunuz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Bu anlamda okuma adına okullarımıza bağışladığımız kitapları yeterli görmüyorum. İnşallah bu yaptıklarımız bu yönde atılan ilk adım olacak. Bundan sonraki süreçte ister kitap adına olsun, ister eğitim adına olsun çocuklarımızın yani sizlerin bizden talepleri öncelikli vazifemiz olacaktır."
Program kampanya çerçevesinde bağışlanan kitapların okullara teslim edilmesiyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!