‘Bavuldaki kahraman’a dağ plaketi

Güncelleme Tarihi:

‘Bavuldaki kahraman’a dağ plaketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 21:53

Çukurca’da sınıra sıfır noktasındaki stratejik tepeleri ziyaret eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, terör örgütünün ağır darbe aldığı operasyonları komuta eden Tuğgeneral Bahtiyar Ersay’a 2154 rakımlı tepede plaket verdi. Tuğgeneral Ersay, Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılmış yeniden yargılamada beraat etmişti.

Haberin Devamı

2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Çukurca operasyonlarında en kritik bölge olan Kale Tepe, Han Tepe ve Baskı Tepe üçgenindeki birliklerde inceleme yaptı. Korgeneral Temel, ziyaretin anısına PKK terör örgütüne yönelik operasyonları komuta eden Tuğgeneral Bahtiyar Ersay’a plaket verdi. Komando birlikleri, Çukurca sınır hattında girdiği yoğun çatışmalarda bugüne kadar 300’ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirdi. Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay’ın başında bulunduğu birliğin kahramanlıkları sık sık gündeme geldi. PKK’ya ağır darbeler vurulan operasyon sırasında ve sonrasında askerleriyle birlikte yatıp kalkan, Tuğgeneral Ersay, geçen Kurban Bayramı’nda da askerleri ziyaret etti, kurban kesip, namaz kıldı.

Haberin Devamı

YAŞ’TA TERFİ ETTİ

Balyoz davasında yargılanıp 16 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Hasdal Cezaevi’nde 31 ay kalan Tuğgeneral Ersay, kumpasın ortaya çıkmasının ardından beraat edip YAŞ’ta albaylıktan tuğgeneralliğe terfi ettirilen isimlerdendi. Tuğgeneral Ersay’ın son dönemde yaşadıkları, Hürriyet yazarı Fikret Bila’nın ‘Bavuldaki kahraman’ başlıklı yazısıyla kamuoyuna yansımıştı.

KOMANDONUN BAŞARISI

Çukurca’da Kavuşak olarak adlandırılan üç tepeli bölgede komandolar son dönemde büyük başarı gösterdi. Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan, bayramdan önceki birlik kaydırmaları üzerine, kontrol altında tutmak için büyük önem verdiği bölgeye 200 PKK’lı göndermişti. Mağaraların içine gizlenmiş Doçka ve ağır makineli silahlar ile büyük miktarda mühimmat ve örgüt malzemesinin ele geçirildiği tepeler, yakın zamana kadar terör örgütünün Türkiye’ye önemli geçiş noktalarından birisiydi.

‘Bavuldaki kahraman’a dağ plaketi


TÜRK ASKERİNİN KORUDUĞU YERE ÇELİK YELEKLE GİTMEM

Kurban Bayramı öncesinde yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede 2 bin rakımdan yüksek tepelerde konuşlu mevzileri dolaşan Korgeneral İsmail Metin Temel, kartal yuvasını andıran üs bölgelerinde çelik yelek giymeden inceleme yaptı, dürbünle sınır boyunu gözledi. Temel’in şakalaştığı Mehmetçik ve komutanların morallerinin yüksek olduğu görüldü. Bu arada Temel’in askerlerin koruduğu yerlere, onlara güvendiği için çelik yelek giymeden gittiği belirtildi. (Umut VEİS)

Haberin Devamı

‘Bavuldaki kahraman’a dağ plaketi

Mehmet Baransu’nun bavulundan çıkan belgelerle açılan Balyoz davasında Tuğgeneral Ersay, 31 ay cezaevinde kaldı.

BAKMADAN GEÇME!