Batmayan tekne üretti

Güncelleme Tarihi:

Batmayan tekne üretti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 11:55

Türkiye’nin ilk alüminyum kaynak öğretmeni Harun Reşit Pamuk, kendi imkanları ile batmayan tekne üretti.

Haberin Devamı

Teknenin deneme yüzüşünü Mogan Gölü’nde gerçekleştiren Pamuk, “Tamamen alüminyum olan bu tekneyi teknik özelliklerine göre 12 bin dolar ile 20 bin dolar arasında satmayı planlıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz denizaltı üretmek” dedi.

Güneş ile çalışıyor

20 yıldır savunma sanayisinde alüminyum kaynak ve teknik işleri ile uğraşan Pamuk, “Carettapontoon” ismini verdiği tekneyi üretirken caretta caretta kaplumbağalarından esinlendiğini söyledi. Tamamen alüminyum malzemelerden üretilen teknenin herhangi bir darbe veya delinme sonucunda batmadığını dile getiren Pamuk, teknenin hem güneş hem de benzin ile çalıştığını ve 15 - 20 kişinin seyahat edebileceğini kaydetti. Teknede yemek yeme alanı ve tuvaletin de bulunduğunu belirten Pamuk,

Hedef denizaltı üretmek

Haberin Devamı

Carettapontoon adlı tekneden Temelli Malıköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu fabrikada yılda 250 adet üretmeyi planladığını söyleyen Pamuk, “Bu tekneleri yurt dışına da satacağız. Sığ suların en iyi teknesi olacak. Bu projelerin ardından 15 kişilik denizaltı yaparak denizde ve gölde su altlarında gezi yapmayı planlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!