Batman merkezli FETÖ operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Batman merkezli FETÖ operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 23:09

Batman merkezli FETÖ operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı

Haberin Devamı

BATMAN, (DHA) - BATMAN merkezli 9 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı, 8 kişinin ise arandığı belirtildi.
Batman Valiliği, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan özel eğitim kurum ve kuruluşları ile derneklerin yöneticileri hakkında araştırma ve soruşturma yapıldığını açıkladı. Batman merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde elde edilen bulgular doğrultusunda, 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, 6415 sayılı terörün finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek' suçlarından dolayı Batman merkezli 9 ilde (Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Malatya, Ankara, Adıyaman, Aksaray ve Konya) toplam 46 ayrı adreste 24 şüpheliye yönelik eş zamanlı yapılan operasyonlarda; 16 şüpheli yakalanmış, 8 şüphelinin ise yakalama çalışmaları devam etmektedir" denildi.
562 KAMU PERSONELİ GÖREVDEN UZAKLAŞTRILDI
Bu arada Batman'da Kanun Hükmünde Kararname ile 81'i emniyet, 7'si asker olmak üzere 88 kamu personelinin görevden ihraç edildiği belirtilerek, "İlimizde 562 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış olup, bunlardan 144 kişi tutuklanmış, 67 kişi adli kontrol ile serbest kalmış, 13 kişi ise firari durumdadır. Tutuklananlardan 14’ü askeri, 88’i emniyet, 36’sı adliye personeli, 5’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 1’i İl Özel İdare personelidir. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 6 kişi görevinden uzaklaştırılmış, ayrıca İl Emniyet Müdürülüğü'nden görevden uzaklaştırılan 10 polis memuru ise gözaltına alınmıştır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!