Batı Trakyalı işadamlarıyla Keşan’da ‘sınır ötesi ticaret’ konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Batı Trakyalı işadamlarıyla Keşan’da ‘sınır ötesi ticaret’ konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 09:52

Batı Trakyalı işadamlarıyla Keşan’da ‘sınır ötesi ticaret’ konuşuldu

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-KUZEY Yunanistan İş Adamları Derneği ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Edirne’nin Keşan İlçesi’nde ‘sınır ötesi ticaret’ konulu toplantı düzenledi.

Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde yapılan toplantıya, Kuzey Yunanistan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Hatip ve yönetim kurulu üyeleri ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Faik Helvacıoğlu, Murat Arıkan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Mutaf, İsmail Şapçı, Yusuf Cemil Çakıcı ile Cüneyt Yüksekdağ, Keşan TSO 6’ncı Meslek Komitesi Başkanı Göksel Aktaş katıldı.

Kuzey Yunanistan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hatip, derneğin geçen yıl Aralık ayında 42 kurucu üye ile faaliyete geçtiğini belirterek, “Biz iş adamları olarak bir araya gelemiyorduk. Kişisel olarak yaptığımız girişimlerde başarılı olamıyorsunuz. Bu nedenle bir birliktelik olması gerekiyor. Bir araya geldik ve böyle bir dernek kurduk. Üyelerimizin hepsi Türk. İlk ziyareti de Keşan’a yapmak istedik. Ticarete de en yakın olan yerden başlamak istiyoruz. Değişik alanlarda birçok iş fırsatları var. Çeşitli teşvik programları ve kalkınma programları var. Avrupa Birliği’nin programları mevcut. Herhangi bir yatırım düşünülürse dernek olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi. Toplantı, sınır ötesinde yapılabilecek ticaret ile ilgili ne tür yolların izlenebileceği yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!