Başsavcı Yurtseven: İflas durumundayız, acilen atamaları bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı Yurtseven: İflas durumundayız, acilen atamaları bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 15:28

Başsavcı Yurtseven: İflas durumundayız, acilen atamaları bekliyoruz

Haberin Devamı

Mutlu YUCA/BOLU, (DHA) - BOLU Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 20 hakim ve savcının açığa alındığını, kalanların 4-5 kişilik performans göstermesi gerektirdiğini söyledi. Başsavcı Yurtseven, "Bu aydan itibaren duruşmalar da başlayacak. İflas durumundayız. Acilen atamaları bekliyoruz" dedi.
Vali Aydın Baruş, kentte FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınanların adliyeye sevk işlemlerinin tamamlanması ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzel ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Baruş, 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında 614 kamu görevlisinin görevlerinden uzaklaştırıldığını, 439 kişi hakkında adli işlem yapıldığını söyledi. Vali Baruş, bu kişilerden 167'sinin tutuklandığını, 144'ünün mahkemece adli kontrol şartıyla, 70'inin savcılık tarafından serbest bırakıldığını, firari 58 kişinin ise arandığını kaydetti. Gözaltında kimse bulunmadığını belirten Vali Baruş, 4 özel okul, 8 yurt ve 6 derneğin kapatıldığını, 10 şirkete kayyum atandığını, 43 kişinin de mal varlıklarına tedbir konulduğunu belirtti.
"AMACIMIZ 1 KİŞİNİN BİLE KALMAMASI"
Başsavcı Mehmet Yurtseven, FETÖ/PDY soruşturmaları nedeniyle yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Amaçlarının Bolu'da FETÖ/PDY ile bağlantılı bir kişinin bile kalmaması olduğunu ifade eden Başsavcı Yurtseven, şöyle dedi:
"Hakim ve savcılar ile askerler hakkında 'Anayasayı ihlal' suçundan soruşturmaya geçildi. Çoğunlukla FETÖ üyeliğinden soruşturmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda Terörle Mücadele Kanunu'na göre 'Kara paranın aklanması' ve 'Terörün finansmanı' suçuyla soruşturmalar devam ediyor. Önceliğimiz hakim ve savcılardı. İlk önce kendi içimizde soruşturmayı yaptık. Sonrasında önceliğimiz asker ve polislerdi. Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı'nda soruşturmalarımız yapıldı. Son olarak da öğretmenlere girdik. Üniversite ile ilgili olarak 2 yıldır çalışma yürütüyorduk. 2 yıllık bir dosyamız vardı. Üniversitede çok ciddi çalışmalarımız oldu."
"SONUNA KADAR, DİBİNE KADAR GİDECEĞİZ"
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 20 hakim ve savcının açığa alınıp tutuklandığını hatırlatan Başsavcı Yurtseven, şöyle devam etti:
"Sabah adli yıl açılış töreni vardı ve çok canım sıkıldı, üzüldüm. Hakim ve savcı sayısındaki bu kadar azlığı hiç görmemiştim. Personelle takviye ederek kalabalık tutalım diye düşündük. Hakim ve savcı sayısında inanılmaz derecede sayı azlığı var. Bunu mazeret olarak söylemiyorum. Ama 20 hakim ve savcının ayrılması kalanların 4-5 kişilik çalışmasını gerektiriyor. Bu aydan itibaren duruşmalar da başlayacak. İflas durumundayız. Acilen atamaları bekliyoruz. Ciddi olarak 3 arkadaş yoğunlaştık. Gece gündüz çalışıyoruz. Sonuna kadar, dibine kadar, köküne kadar bu işin üzerine gideceğiz."
İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzel ise. FETÖ'nün firari Hava Kuvvetleri imanı Adil Öksüz'ü yakalama çalışmalarıyla ilgili olarak, "Her türlü şüpheli durumdaki kişiye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Öksüz'ün Sakarya'da ya da oraya yakın bizim bölgemizde bulunduğuna dair hiç bir bilgi yok" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!