Başsavcı Yağız: Yargının hızlı işlemesi, hukuk devletinin güvencesidir

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı Yağız: Yargının hızlı işlemesi, hukuk devletinin güvencesidir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 14:35

Başsavcı Yağız: Yargının hızlı işlemesi, hukuk devletinin güvencesidir

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, "Yargının hızlı ve sağlıklı işlemesi, hukuk devletinin gerçek güvencesidir" dedi.
Başsavcı Hakan Yağız, 2016-2017 adli yılının açılışı nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Başsavcı Yağız, yargının, adalet dağıtımında sağlıklı, etkin, hızlı ve kendisinden kuşku duyulmayacak biçimde işlemesinin, hiçbir makam, kurum veya kişinin etkisinde kalmaması, hak, hukuk ve adaletin ışığında yürümesi, temel hak ve özgürlüklerin bekçisi olması halinde gerçekleşeceğini söyledi. Yağız, açıklamasında şöyle dedi:
"Özellikle son zamanlarda başta FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerinin, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemlerini arttırdıkları gözlemlenmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Biz yargı mensupları olarak, ülkemizin huzur ve güvenine kast eden FETÖ/PDY ve diğer tüm terör örgütlerine karşı verilen bu onurlu mücadelemizde hukuk ve kanunlar yol göstericimiz, yüce Türk milletinin desteği, en büyük motivasyon kaynağımız olmaktadır. Yargının hızlı ve sağlıklı işlemesi, hukuk devletinin gerçek güvencesidir. Hepimiz biliyoruz ki, adalet terazisi son derece duyarlıdır. Bu duyarlı teraziyi dengede tutmak ise tüm yargı mensuplarının görevidir."
ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen adli yıl açılış töreninde konuşan Zonguldak Barosu Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem de, "Hukukumuzu, karar üreten değil; adalet üreten hale büründürmeliyiz. Hukukumuzu, yargılamanın adilliği ve hakkaniyete bağlılığı ekseninde, varlık sebebini herhangi bir odaktan değil; kanundan, hukuktan ve vicdanından alan yargısal unsurların çok sesliliğine ve çok renkliliğine, liyakat esasına dayalı halde organize eden bir yapıya kavuşturmalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!