Başpehlivan Balaban, Büyükmandıra’yı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başpehlivan Balaban, Büyükmandıra’yı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 15:04

Başpehlivan Balaban, Büyükmandıra’yı ziyaret etti

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-EDİRNE’de bu yıl 656'ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan olan Antalya Bölgesi Güreşçilerinden İsmail Balaban, Edirne dönüşü Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'ne bağlı Büyükmandıra Beldesi Belediye Başkanı Sertaç Balyemez’i ziyaret etti.

Başpehlivan İsmail Balaban,  Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez'e, verdiği söz üzerine başpehlivanı olduktan sonraki gün Büyükmandıra Beldesi'ni ziyaret etti. Beldenin girişinde coşkulu bir kalabalıkla davul, zurna ve tezahüratlarla karşılanan İsmail Balaban Belediye Binasına kadar Beldedeki Atatürk Caddesi üzerinde kortej eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş sonrası belediye meydanında bekleyen coşkulu kalabalığı selamlayan Balaban, kendisi için kurban kesilmesine müsaade etmedi. Başpehlivan İsmail Balaban, yaptığı konuşmada, "19 Mayıs'ta Büyükmandıra’ ya geldiğimde Belediye Başkanımız Sertaç Balyemez'e Kırkpınar'ı alırsam söz veriyorum ilk olarak Büyükmandıra’ ya geleceğim başkanım, çünkü sizin ve Büyükmandıra'nın benim için yeri her zaman farklıdır. Bugün de vermiş olduğum sözü tutarak ilk olarak Büyükmandıra’ya sizin yanınıza geldim. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez de, "656’ncı Tarihi Kırkpınar'ın birincisi Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı Sayın İsmail Balaban'ı Büyükmandıralılar ve şahsım adıma saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Bugün buraya sevgili İsmail ile birlikte gelen değerli hocalarına ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Dün bu saatlerde Kırkpınar'da final dahi yapılmamıştı, yani İsmail henüz başpehlivan olalı yirmi dört saat dahi dolmadan, sözünde durarak ilk olarak Beldemizi ziyaret etmiştir. Başpehlivanımızı Büyükmandıra’ da ağırlamanın gururunu yaşattığı için kendisine ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programın sonunda Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, geçmişten günümüze Büyükmandıra kitabını İsmail Balaban'a günün hatırası olarak imzalayarak hediye etti.  Başpehlivan Balaban, daha sonra Büyükmandıra Beldesinden ayrılarak, memleketi Antalya'ya gitmek üzere yola çıktı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!