BASKİ'deki sendikal baskıyı gündeme getirdi

Güncelleme Tarihi:

BASKİdeki sendikal baskıyı gündeme getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 15:51

BASKİ'deki sendikal baskıyı gündeme getirdi

Haberin Devamı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM'de bütçe görüşmelerinde Balıkesir Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde (BASKİ) yaşanan sendikal baskıyı gündeme getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hemen inceleme başlatacaklarını söyledi.

TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde söz alan ve BASKİ'de yaşanan sorunları dile getiren Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Belediye-İş Sendikası üyesi işçilerin istifaya zorlandığını vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na seslenen Akın, şunları söyledi:

"Bakan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ'de çalışan işçiler Belediye-İş Sendikası'nda örgütlüler. Sendikalarından da memnunlar. Ama BASKİ yönetimi, işçileri sendikasından istifaya zorluyor. Hükümetimize yakınlığıyla bilinen bir sendikaya üye olmaları için her türlü baskı yapılıyor ve sürgünle tehdit ediliyorlar. İşçilerimiz istediği sendikaya üye olabilirler. Sendika seçme özgürlükleri vardır. Bu, yasalarla ve uluslararası sözleşmelerle güvenceye alınmıştır. Bu anlamda, işçilere baskı yapan, sendika değiştirmeye zorlayan BASKİ yönetimi açıkça suç işlemektedir. Türk Ceza Kanunu bu suçun cezasını da düzenlemiştir. BASKİ'de yaşanan bu hukuksuz fiili durumla ilgili Bakanlığınız ne yapacaktır? Bakanlık olarak bu konuda bir inceleme veya araştırma yapacak mısınız? İşçileri sendika değiştirmeye zorlayarak suç işleyen yöneticiler hakkında bir yaptırımınız olacak mıdır, yoksa bu suçu görmezden gelip siz de mi suça ortak olacaksınız?"

BAKAN İNCELEME BAŞLATTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ahmet Akın'ın konuşması sonrası BASKİ'ye yönelik inceleme başlatılacağını açıkladı. Müezzinoğlu, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada "Balıkesir'deki işçilerin sendika sorunlarıyla ilgili şu ana kadar Bakanlığımıza herhangi bir şikayet intikal etmedi. Ama şu andaki şikayet veya söylenenleri değerlendirerek hemen bir teftiş, inceleme başlatırız. Konuşmacımızın da söylediği gibi işçimizin, çalışanımızın sendika seçme özgürlüğü var ve o özgürlüğünü de kullanması onun en tabii hakkıdır" dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!