Basketbolda kupa sahibini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda kupa sahibini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 11:11

- Gaziantep'te organize edilen Royal Halı Türkiye Kupası 8'li final müsabakalarında finale kalan Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes, yarın kozlarını paylaşacak - TBL Direktörü Şenbayrak: "Finalde bugüne kadar Türkiye Kupasını en fazla müzesine götüren takımlar karşı karşıya gelecek" "Final için biletler tükenmek üzere. Şu an itibariyle biletlerin yüzde 80'i sahiplerini buldu"

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Gaziantep'te düzenlenen Royal Halı Türkiye Kupası'nda yarın kupa sahibini bulacak.

Karataş Spor Salonu'nda 18 Şubat Çarşamba günü başlayan kupa heyecanında perdeyi Pınar Karşıyaka ve Banvit araladı. 2 gün süren çeyrek finallerin ardından Royal Halı Gaziantep'i 72-73 geçen Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital'ı 73-79 yenen Anadolu Efes adını yarı finale yazdırdı.

Final yolunda son viraja giren 4 takım ise dün kozlarını paylaştı. Pınar Karşıyaka'yı 74-69 yenerek final biletini alan ilk takım Fenerbahçe Ülker oldu. Sarı-lacivertli ekibin rakibi ise Darüşşafaka ile Anadolu Efes arasında yapılan maçın ardından belli oldu. Rakibini 73-88 eleyen Anadolu Efes, final heyecanı yaşayın ikinci takım oldu.

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes arasında 22 Şubat Pazar günü 17.00'da Karataş Spor Salonu'nda yapılacak maçın ardından kupa sahibini bulacak.

Haberin Devamı

- Biletlerin yüzde 80'i satıldı

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyon kapsamında bugüne kadar yapılan hemen her maçın oldukça çekişmeli geçtiğini, sporseverlerin keyifli dakikalar geçirdiğini ve basketbol adına sevindirici gelişmelere şahitlik edildiğini söyledi.

Yarın yapılacak final müsabakasında da heyecanın dorukta olacağını dile getiren Şenbayrak, tüm basketbolseverleri salona davet etti.

Yarınki maçta karşılaşacak takımların kadrosuna bakıldığı zaman finalin ne kadar heyecanlı olacağının kestirilebileceğini ifade eden Şenbayrak, "Bugüne kadar Anadolu Efes 9, Fenerbahçe Ülker ise 7 kez kupanın sahibi oldu. Finalde bugüne kadar Türkiye Kupasını en fazla müzesine götüren takımlar karşı karşıya gelecek. Bu da heyecanın ve çekişmenin artmasını sağlayacak. O yüzden son gün, heyecan dorukta olacak" diye konuştu.

Taraftarlara da seslenen Şenbayrak, şöyle konuştu:

"Böylesine büyük bir organizasyonda taraftarlarımız da bazı maçların dışındaki tüm maçlara büyük ilgi gösterdi. Bundan memnun kaldık. Final için biletler tükenmek üzere. Şu an itibariyle biletlerin yüzde 80'i sahiplerini buldu. Heyecanı canlı izlemek isteyenlerin üzülmemek adına ellerini çabuk tutması gerekiyor. Yarına biletlerin kalmayacağını öngörüyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!