Başkent'te sokak ve yaban hayatına mama ve yem desteği

Güncelleme Tarihi:

Başkentte sokak ve yaban hayatına mama ve yem desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 13:18

Başkent'te sokak ve yaban hayatına mama ve yem desteği

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- BAŞKENT'in Kahramankazan ilçe belediyesi, dondurucu soğuk kış gününde sokakta ve doğada yaşam mücadelesi vermeye çalışan hayvanların aç kalmamaları için yaşam alanlarına düzenli olarak kuru mama ve yem bırakıyor.

Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, doğada, ormanlık alan ve sokaklarda yaşayan hayvanların yaşam mücadelesine destek veriyor. Ekipler, hayvanların yaşam alanlarına yakın noktalara düzenli olarak kuru mama ve yem bırakırken, ilçe esnafından topladığı bayat ekmekleri de doğaya bırakıyor. Ekipler, mama dağıtımı sırasında hayvanların sağlık durumlarını kontrol ediyor. İhtiyaç duyulan zarar görmüş hayvanlar veteriner hekim kontrolünde tedavi için Kazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getiriliyor. Burada tedavileri yapılan hayvanlar daha sonra tekrar doğal yaşam alanlarına salınıyor.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sokakta ve doğadaki yabani hayvanlara karşı duyarlı olmanın görevleri olduğunu belirterek, "Onlar bizim yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız. Doğada yaşayan dostlarımız olan bu hayvanlara elimizden gelen her şeyi yapıp, düzenli olarak mama ve yem veriyoruz" dedi.

İlçede, Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bulunduğunu da hatırlatan Başkan Ertürk, "Merkezimiz, sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva sunuyor. Ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve diğer birimleriyle tam donanımlı olan merkezde, konusunda uzman veteriner ve uzmanlar görev yapıyor. Tüm bakım ve tedavi işlemlerinin yapıldığı polikliniklerin bulunduğu merkezde, kuduz ve karma başta olmak üzere tüm aşıları yapılıyor. Merkezimiz ayrıca, ilçenin coğrafi yapısı gereği doğal yaşama da katkı sunuyor. Yaralanan ya da bakıma muhtaç halde bulunan yabani hayvanlar da merkezde özenle tedavi ediliyor. Merkezimiz de bu doğrultuda gelişmiş ülkelerde bu alanda faaliyet gösteren emsalleriyle yarışacak boyuttadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!