Başkentin en güzel bloggerları

Güncelleme Tarihi:

Başkentin en güzel bloggerları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:00

Aynaz Özkaşıkçı ve Akya Gençler, başkent cemiyet hayatının en çok merak edilen iki ismi. İkili, modaya olan ilgileri, özgür ruhlarıyla dünyayı keşfe çıktıkları gezileri, gastronomi ve restoran tercihlerini bloglarında anlatacak.

Haberin Devamı

ÖzkaşıkçıI ve Gençler uzun yıllar öncesine dayanan dostluklarını bir süre önce kurdukları şirketleriyle iş hayatına taşıdı. Şirket bünyesinde başta dünyaca ünlü İtalyan çanta markası Big Bubble Bags olmak üzere bazı markaların Türkiye distribütörlüğünü yapıyorlar. Bir süre sonra ise blogları yayına başlayacak. “akyaandaynaz” isimli blogda ikili, nereden alışveriş yapılır, nerede yenir, yurtdışına çıkıldığında nasıl bir program yapılır gibi tavsiyeler olmak üzere hayata dair birçok yazı bulunacak. Başkentin bu güzel iki kadını modacı Raşit Bağzıbağlı’nın tasarladığı birbirinden özel kıyafetlerle objektif karşısına geçti.

BLOG PROJENİZ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Akya: Hayattan zevk almayı seven kişileriz. Sadece moda değil, müzik, sanat, yemek ve eğlenceyi seviyoruz. Bu konularla ilgili bir blog açalım ve kişilerin hayatına keyif katalım istedik. Gezdiğimiz gördüğümüz yerleri, gittiğimiz yerlerin yemeklerini, içeceklerini anlatacağımız bir blog olacak. Adı da, “akyaandaynaz “ olacak. Yakın zamanda yayına başlayacak. Biz seyahati seven insanlarız. Bir yere ait olma duygusu yok. Dünya insanıyız bugün Ankara’dayız, yarın İstanbul’a ertesi gün Londra’ya gider ve oraya kendimi ait hissederim. Bazı insanlar bir seyahate gider ve iki gün sonra evini özler. Ben eve gelip, iki gün dinlenip, çantamı değiştirip tekrar tatile gidebilirim.
Aynaz: Gördüklerimizi insanlara aktarım istiyoruz. Bloga giren insanlar gittiğimiz yerdeki dondurmacıyı bile bilecekler. Gerek yurtdışında, gerek Türkiye’de hiç duymamış oldukları yerlerin özelliklerini öğrenecekler. Şu an hazır olan birkaç dosyamız var.

Haberin Devamı

KIŞ DÖNEMİ İÇİN ÖNERİLERİNİZ NELER?

Akya: Kışın tabii ki kayak. Kayak için de Avusturya’da Leh’i tek geçerim. Türkiye’de Aynaz da ben de Ankara’ya yakın olduğu için Kartalkaya’yı tercih ediyoruz. Hizmet ve imkanlar çok iyi.
Aynaz: Avrupa’da kayak bence kaliteli değil. Hizmeti yetersiz kalıyor. Kayak konusunda ABD’de Aspen’i öneririm. Fakat biraz uzak. Paris’e de Yaz Kış gidilmesini öneririz. Ama ben Kış’ın kesinlikle imkan varsa Maldivlere gidilmesini tavsiye ediyorum. Türkiye’de Kış soğuğundan sonra sıcacık kumsallar yürümek ve denize girmek anlatılamaz.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞ İÇİN NEREYİ TERCİH EDİYORSUNUZ?

Aynaz: Yurtdışında da yurtiçinde de alışveriş yaparız. Artık Türkiye’de modaya dair her şeyi bulabiliyorsun. Paris ve İtalya’daki butikleri çok seviyoruz. Büyük mağazalar yerine küçük butiklerden alışveriş yapmayı tercih ederiz.

KİMLERE HİTAP EDİYORSUNUZ?

Aynaz: Bunlar cool, dinamik ve akıllı insanların kullanacağı ürünler. Hafif, bozulmuyor ve en önemlisi eşyalarınızı çok iyi koruyor. Yediden yetmişe herkes uyan çok pratik bir ürün.
Akya: Örneğin çocuklar için de rengarenk okul çantaları tasarladık. Çocuklar bu ürünlere çok ilgi gösterdi. Ayrıca, boyun problemi olan kadınlar bu çantalarımızı gönül rahatlığıyla kullanabilir. İnanılmaz hafif. Hem çevreye hem de kişiye zarar vermiyor.

Haberin Devamı

Aynaz: ABD’de işletme bitirdim. Sonrasında iki yıl psikoloji okudum. Yetmedi bir de pazarlama bölümümü bitirdim. Modaya ilgim eskiden beri vardır. Öğrenciliğim dönemimde Paris’deki moda okuluna çizimlerimi göndermiştim. Kabul edildi, fakat babam göndermemişti. Ben de ABD’de eğitimimi tamamladım.
Akya: Bilkent Üniversitesi İngilizce Fransızca Mütercim Tercümanlık okuduktan sonra Paris Sorbon Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptım. Bir süre profesyonel olarak çeviri yaptım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!