Başkent 2013’te inşaat sektörünü sırtlayacak

Güncelleme Tarihi:

Başkent 2013’te inşaat sektörünü sırtlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Uransan A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, Türkiye’nin büyümesindeki lokomotif sektörlerin başında inşaatın geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin büyümesindeki lokomotif sektörlerin başında inşaatın geldiğini belirten, Uransan A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, “Son dönemde şehircilik, konut, metro, demiryolu, yol, köprü, madencilik yatırımları gerçekleşiyor. Enerji verimliliği ile çevresel sürdürülebilirlik, gelecek dönem iş ortamının yeniden şekillenmesine yol açacak. İnşaat sektörü ise, bu değişimin merkezinde olacak” dedi.

Başkent’in, Türk müteahhitlik sektöründe önemli bir yeri olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

BÜROKRASİ CİDDİ SORUN

”Ankara’da inşaatına başlanan yeni konut projeleri, İstanbul ile yarışır duruma geldi. Başkent ekonomisi 2013’te inşaat sektörünü sırtlayacak gibi görünüyor. Gelecek ile ilgili hesaplar yapılacaksa, sanayi ve inşaat sektörlerinin önünün bir an önce açılması gerekiyor. İnşaat sektörünün
birçok sorunu bulunuyor. İnşaatın yapımı aşamasından, tamamlanmasına kadar öyle büyük bir bürokrasi çarkı dönüyor ki, bu konuda yatırım yapan yap-sat müteahhitlerimiz sektörden kaçmaya başladı. İnşaat sektörünün en önemli sorunu bürokrasi. Bir inşaatın ruhsatını almak için sadece 50’nin üzerinde imza gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!