Başkan Zolan öğretmenleriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Zolan öğretmenleriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 18:15

Başkan Zolan öğretmenleriyle buluştu

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri'nde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Etkinlikte 34 yıl önce mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'ndeki fizik öğretmeni Lütfi Tok ve matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ile sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan'la karşılaşan Zolan, duygulu anlar yaşadı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Öğretmenler Günü nedeniyle Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri'nde görev yapan öğretmenler için Çamlık Mesireliğinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan da katıldı. Başkan Zolan, 1982'de mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'ndeki fizik öğretmeni Lütfi Tok, matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ve sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan ile karşılaşınca büyük sürpriz yaşadı. Öğretmenlerine sarılarak Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Zolan, duygu dolu anlar yaşadı. 34 yıl önceki öğretmenleriyle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zolan, sürprizi hazırlayanlara teşekkür etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri'nde görev yapan öğretmenlerin gününü kutlayan Zolan, "Sağımda ve solumda öğretmenlerim var. Ben ortaokul ve liseyi 6 yıl Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'nde okudum. Matematik ve fizik öğretmenlerimiz bizlere bir ağabey bir baba gibi sahip çıktılar. 12 yaşında ailemizden ayrılmıştık ve orada bizler için her türlü fedakarlığı yaptılar. Bana okuma imkanı sunan devletime şükran borçluyum. Bu devletin bu milletin imkanlarıyla okudum. Ülkeme ve milletime olan borcumu bugün Denizli'ye hizmetkar olarak ödüyorum" dedi.
Başkan Zolan'ın matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ise, "Öğretmenlik bilgiyi öğrenciye aktarabilmektir. Bilgiye öğrencinin kolay ulaşabilmesini sağlamaktır. Ancak bizim esas görevimiz bilgiyi nasıl kullanabileceklerini öğrencilerimize aktarmaktır. Bunu yaparken de her şeyin başı sevgidir" dedi.
Fizik öğretmeni Lütfi Tok, "Bana göre öğretmen, hayatın temelidir. Her mesleğin temelinde öğretmenin bizzat emeği vardır. Bütün öğretmenler yetiştirdiği insanların bir yerlere gelmesinden dolayı gurur duyar. Öğretmenlerin maddi bir kazancı fazla yoktur. Tek kazancı gururdur" diye konuştu.
Etkinliğin sonunda öğretmenleri ve arkadaşları ile geçmiş günleri yad eden Başkan Zolan'a ortaokul kayıt defterinin bir nüshası hatıra olarak verildi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!