Başkan Yaşar, Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerinde

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yaşar, Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 12:41

Başkan Yaşar, Hacı Bektaş Veli anma etkinliklerinde

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 53. Ulusal 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma törenleri ve kültür-sanat etkinlikleri için Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu Kongre Merkezi’nde başlayan etkinliklere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Arnavutluk’tan gelen Alevi Dedesi Edmond Brahimaj, Alevi dedeleri, Alevi dernek, vakıf ve federasyon temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir ve öykü yarışmalarında dereceye girenler de programda ödüllerini aldı. Başarılı kalemlere ödüllerini veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Erenlerimiz, pirlerimiz, âşıklarımız bize Anadolu’yu yurt yaptılar. Onlar bu ülkeye bir tarla gibi bakıp sevginin, hoşgörünün, dostluğun tohumlarını ektiler” dedi.

Hacı Bektaş Veli prensiplerinin adalet üzerine kurulu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Her şeye hakkıyla davranmak gerekir. Adalet beşeri ilişkinin temelidir. Hacı Bektaş Veli’nin, bu prensipleri, öğretileri bize rehber olmalıdır. Kadın ve erkek arasında da eşitlik ve adalet gerekir. Hacı Bektaş Veli, hatalardan ve kötülüklerden arınmanın yolunun, öz eleştiriden geçtiğini bizlere öğretmiştir. Hacı Bektaş Veli, sorunları nefretle ve öfkeyle değil, sevgi ve adaletle çözmüştür. Nefret ve öfkeyi düşünmemiştir bile. Hacı Bektaş Veli’nin 13’üncü yüzyılda ortaya koyduğu bu prensipler, günümüzde de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu prensipler üzerinde yürüdüğümüz takdirde, geleceğimiz de aydınlık olacaktır. Sevginin, kardeşliğin, dostluğun öğreticisi Hacı Bektaş Veli’dir” diye konuştu.

HACI BEKTAŞ'IN IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATMALI

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hacı Bektaş’ın felsefesinin insan sevgisi, hoşgörü, paylaşım ve eşitlik üzerine kurulduğuna dikkat çekerek, “Bir olalım, iri olalım, diri olalım sözünü 13 yüzyılda düstur edinen ve öğütleyen Hacı Bektaş’ın öğretilerinin ne kadar önemli olduğunu bugün daha çok anlıyoruz. Onun öğretileri, gerçek manada insan olmak, bu ülkede barış içinde yaşamak isteyenlerin yolunu aydınlatmaya devam edecek” dedi.

Semahların dönüldüğü etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da Hacıbektaş Veli Dostluk Ve Barış Ödülü sahibini buldu. Ödüle layık görülen Dr. Mehmet Alev Coşkun ödülünü Bakan Nabi Avcı’dan aldı. Ayrıca etkinlikler kapsamında Alevi Kurumlarının geçen 1 yıl içinde yaptığı değerlendirmeler ve 12 maddelik sonuç bildirgesi de basına duyuruldu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!