Başkan Uysal'dan Gaziler Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysaldan Gaziler Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 16:19

Başkan Uysal'dan Gaziler Günü mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak yetmez, her zaman eksiktir" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Başkan Uysal, Erdal İnönü Kent Parkı içinde yer alan dernek binasında Şube Başkan Ali Kuş ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı.

BAŞKAN UYSAL'A TEŞEKKÜR

Ziyarette dernek çalışmaları hakkından bilgi veren Şube Başkanı Kuş, 165 üyesi bulunan derneğin geçen yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde mevcut yerine taşındığını belirterek, binanın tahsisi dolayısıyla Başkan Uysal'a teşekkür etti.

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada Gaziler Günü'nü kutladı. Şehitlik ve gaziliğin birbirinden ayrılamaz değerler ve kavramlar olduğunu dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Hepsi vatan ve insanlık temalı kavramlardır. Ülkemiz, coğrafyamız çok zor bir yerde olduğu için başımız hep sıkıntıda olmuştur. Bunun doğal sonucu, hep kendi vatanımızı savunmak zorunda kalmamızdır. Şehitlik ve gazilikle bir arada yaşamamız, bu değerler ve kavramlarla içli dışlı yaşamamızdır. İnşallah, bir gün ilerde bunlar yaşanmak zorunda kalmayacak."

MİLLETLEŞME SÜRECİ

Anadolu'nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde millet olmayı başarabildiğini kaydeden Başkan Uysal, "Marifet olan milletleşebilmektir, ayrışmak marifet değildir, beraber olabilmektir tasada ve kederde geçmişi ve geleceği paylaşabilmektir" dedi. Milletleşme sürecinin bütün insanları kucaklayan anlayış etrafında şekillendiğinin altını çizen Başkan Uysal, bu anlayışın takip edildiği ölçüde, o kadar rahat Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sıkıntılardan kurtulabileceğini söyledi.

Şehitlik ve gazilik kavramları ve temsil ettiği değerlere her zaman sahip çıkılması gerektiğini anlatan Ümit Uysal, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak yetmez, her zaman eksiktir" dedi.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni anı defterini imzaladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!