Başkan Uysal, 'komşularım'ın sırrını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal, komşularımın sırrını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 15:02

Başkan Uysal, 'komşularım'ın sırrını açıkladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Rotary 2430'uncu Bölge Guvernörü ve Rotary Kulüp başkanlarını kabul etti. Başkan Uysal ziyaretinde, 'komşularım' hitabını niye tercih ettiğini açıkladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2430'uncu Bölge Guvernörü Serdar Ünlü ve eşi Nilüfer Ünlü ile Falez, Olimpos, Aspendos Rotary Kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle makamında bir araya geldi.

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada sivil toplum örgütleriyle çalışmaktan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Muratpaşa'da bu birlikteliğin bir yönetişim modeline dönüştüğünün altını çizen Başkan Uysal, “Yakın bir gelecekte, Doğuyaka Mahallesi'nde inşa ettiğimiz sivil toplum merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Burası özgün bir proje. Şu an yönetişim sistemi üzerine çalışıyoruz" dedi.

Merkezin sivil toplum çalışmalarının ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini gösteren bir düzene sahip olmasını amaçladıklarını aktaran Başkan Uysal, “Akıllı topluluklar ortak akılla yönetilen topluluklardır" dedi.

'KOMŞULARIMIZ' VURGUSU

Rotary Kulübü üyeleri ise başta 'Yeni Hayata Merhaba' projesi olmak üzere desteklerinden dolayı Başkan Uysal'a teşekkürlerini dile getirdi. Bu birlikteliğin karşılıklı olduğunun altını çizen Rotary başkanları, "Her anlamda ve her anda destek talebiniz olursa yanınızdayız" dedi. Rotary Kulüp başkanları Başkan Uysal'ın birliktelik ve dayanışmayı çağrıştıran 'Komşularımız' kelimesini kullanmasını ise çok olumlu bulduklarını da sözlerine ekledi.

ÖTEKİSİ OLMAYAN KELİME

Bunun üzerine Başkan Uysal, 'Komşularımız' kelimesinin alanda ortaya çıktığını söyledi. 7'den 70'ye farklı yaş, meslek gruplarına mensup Muratpaşa sakinleriyle konuşurken ilk başlarda farklı kelimeler kullandığını aktaran Başkan Uysal, "Komşuluğa ait olan gönül bağını yakalayıp uyumu hissedince 'komşularım' demeye başladım. Ötekisi olmayan bir kelime" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!