Başkan Uysal Kaleiçi rehberliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal Kaleiçi rehberliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 10:15

Başkan Uysal Kaleiçi rehberliği yaptı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkeleri Zirvesi için Antalya'da bulunan seyahat acente CEO ve Genel Müdürleri ve gazetecilerle tarihi Kaleiçi'ni gezdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın bu yıl 2'ncisini düzenlendiği MENA Ülkeleri Zirvesi için Antalya'da bulunan seyahat acenteleri CEO ve genel müdürleriyle gazetecilerden oluşan 300 kişilik heyet Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ev sahipliğinde tarihi Kaleiçi'ni gezdi.

Başkan Uysal, Suudi Arabistan, Cezayir, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Ürdün, Tunus, Filistin, Fas, Katar, Mısır, Lübnan, Bahreyn ve Umman'dan gelen heyeti tarihi Üç Kapılar'da karşıladı. Misafirlerine Antalya'nın yöresel lezzetlerinden kızılcık şerbeti ikram eden Başkan Uysal, Kaleiçi'nin Antalya'nın en eski ve hala yaşayan yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Kaleiçi'nde tarihin Pagan döneminden başlayıp günümüze kadar katman katman uzandığını kaydeden Başkan Uysal, “Antik Roma döneminde bölgenin adı Pamfilya. Bizi ziyaret eden herkese bunu ifade ediyoruz. Çünkü Pamfilya 'Çok farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı yer' demek. Biz hala Pamfilya ruhunu şehrimizde ayakta tutuyoruz" diye konuştu.

Muratpaşa'da çok farklı kültürlerden, çok farklı inançlardan, çok farklı etnik kökenden insanın birarada yaşadığını dile getiren Başkan Uysal, Ç“Belediye olarak hepsine birden kucak açmaktan ve hizmet etmekten çok mutluyuz. Barış içinde, hep birlikte, bütün farklılıklarımızı birer kent kimliğine dönüştürerek herkesin kültürünü kentimizin kültürü yaparak yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!