Başkan Uyar Barbaroslu kadınlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uyar Barbaroslu kadınlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:49

Başkan Uyar Barbaroslu kadınlarla buluştu

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla ilçesine bağlı kırsal mahalle Barbaros'ta kadınlara yönelik düzenlenen takı kursu ve liderlik eğitiminin sonunda katılım belgesi verildi.

Urla Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle Barbaros Semt Merkezi'nde  düzenlenen eğitim iki ay sürdü. Her hafta çarşamba günü Barbaros Semt Merkezi’nde verilen eğitimlere 25 kadın katılarak katılım belgesi almaya hak kazandı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da Semt Merkezine giderek kadınlara katılım belgelerini ve 'sevgi çiçeği' diye adlandırdıkları çiçekleri takdim etti. El emeğinin çok önemli olduğunu ve bu emeğin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Başkan Sibel Uyar, "Doğru emeği, doğru yerde kullanmalıyız. Çok güzel takılar tasarlamışsınız. Bunları gelire dönüştürmeniz için sizlere satış kanalları açmayı düşünüyoruz. Kadın Kooperatifi bünyesinde kurduğumuz urladanal.com sitesinde ürünlerinizi sergileyebiliriz. Liderlik eğitimleri de çok önemlidir. Öncelikle içinizdeki o gücün farkına varın. Unutmayın ki kadınsız bir şey olmaz. İstediğiniz kurs varsa biz her zaman destekçiniz olarak buradayız. Ben, hepimizi bir aşureye benzetiyorum. Hepimizin farklı kültürü var. Kimimiz doğulu, kimimiz göçmen, kimimiz Karadenizli, kimimiz yerliyiz. Ama birleştiğimiz zaman daha güzel daha güçlü oluyoruz. Tıpkı aşure deki farklı tatlar gibi. Kendi öz tatlarımızı kaybetmemiz gerekir" diye konuştu.

Kadınlara gezi sözü de veren Başkan Uyar, "Gezi sadece gezmek için olmasın. Kadın bakış açısıyla oluşturulmuş pazarları gezerek ürünlerinizi çeşitlendirmek amacıyla farklı fikirler edinin. Gittiğiniz yerlerde farklı şeyler görün. Maddi ve manevi anlamda size değer katacak bir gezi olsun" dedi.

Barbaroslu kadınlar, her zaman destekçileri olduğunu belirttikleri Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür etti. Düzenlenen bu eğitimlerle öz güvenlerinin yerine geldiğini belirten kadınlar, "Bu kurslar çok güzel ve çok eğlenceli geçiyor. Hem eğleniyoruz hem de yaptığımız şeyleri satarak evimize para götürüyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!