Başkan Tütüncü'den TOKİ konutu tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tütüncüden TOKİ konutu tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 11:08

- Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: - "Yaklaşık 5,5 senedir belediye başkanıyım. Kepez'in hiçbir mahallesine TOKİ konutu yaptırmadım. Bundan sonra da asla yapılmayacak. Ne TOKİ yapılacak ne de TOKİ'nin önünü açan kararlar verilecek"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Yaklaşık 5,5 senedir belediye başkanıyım. Kepez'in hiçbir mahallesine TOKİ konutu yaptırmadım. Bundan sonra da asla yapılmayacak. Ne TOKİ yapılacak ne de TOKİ'nin önünü açan kararlar verilecek" dedi.

Başkan Tütüncü, Göçerler Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, mahallede 30 yıldır devam eden 2B sorununu ortadan kaldırdıklarını söyledi. Verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirten Tütüncü, "2B problemini çözdüğümüz yerlerde son 5 yılda 30 bine yakın tapuyu Kepez'de verdik" dedi.

Mahalleye TOKİ konutu yapılacağı iddialarına da tepki gösteren Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:

"Referansımız, geçmişteki verdiğimiz sözleri tutmamızdır. Yaklaşık 5,5 senedir belediye başkanıyım. Kepez'in hiçbir mahallesine TOKİ konutu yaptırmadım. Bundan sonra da asla yapılmayacak. Ne TOKİ yapılacak ne de TOKİ'nin önünü açan kararlar verilecek. Biz, 30 senedir size tapularını veremeyen siyasetçilerin, yapamadığını yapmak için buradayız ve tapularınızı biz vereceğiz."

Haberin Devamı

Bölgeye yapılacak bin yataklı hastanenin gelmesiyle de mahallenin farklı bir görünüme kavuşacağını belirten Başkan Tütüncü, rayiç bedellerin yüksek çıkacağı yönündeki söylemlerin de gerçeği yansıtmadığını savundu.

İddiaların, "ortalığı karıştırmayı" amaçladığını ifade eden Tütüncü, şunları söyledi:

"Aylardır burası için belirlenen rakamları aşağıya çekmek için sabah, akşam zaman gözetmeksizin çalışıyoruz. Resmi değil ama artık son şeklini aldı. Ay sonu tebligatlar yapılacak. Ödeme planları hazırlanması ve tapu sözleşmesi suretiyle vatandaşlarımız tapularını ceplerine koyacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!