Başkan Turgut narenciye işçilerini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Turgut narenciye işçilerini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 10:49

Başkan Turgut narenciye işçilerini ziyaret etti

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Silifke İlçe Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçede narenciye hasat sezonunun başlamasıyla birlikte çalışan işçileri ziyaret ederek birlikte yemek yedi.
Tunç Narenciye sahibi Murat Tunç ile birlikte çalışanlarını ziyaret eden Başkan Turgut, tarım işçilerinin sofrasına konuk oldu. Narenciyenin yetişmesi anlamında ilçenin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Turgut, ''Hasat sezonunun tüm çiftçilerimize bereket getirmesini diliyorum. İnşallah hem üreticimiz hem de alıcımız memnun olur. Köylü ve çiftçimizin alın terlerinin tam karşılığını alabilmeleri, ürünlerini gerçek anlamda değerlendirebilmeleri için mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Narenciye işçisinin çalışma şartlarını ve yapmış oldukları işin kıymetini çok iyi bilirim. Bugünkü ziyaretlerimizde de sizlerle bir araya gelerek sorunlarınızı dinleyip bilgi alışverişinde bulunduk. Tüm bahçe sahiplerimize ürünlerinin bereketli olmasını dilerim" dedi.
Narenciye üreticisi Murat Tunç ise, ''Tarım işçilerini ve üreticilerini ziyaret etmeniz, derdimizi sıkıntımızı dinlemeniz bizleri çok mutlu etti. Bu yıl narenciye üretiminden ve satışından çok umutluyuz. İnşallah böyle gider. Üretim maliyetlerimiz çok yüksek olduğu gibi gübre, zirai ilaç, mazot ve işçilik maliyetlerine artık yetişemiyoruz. Maliyetler sürekli artarken, limonun fiyatı 10 yıldır aynı kalmıştı. Önümüzdeki yıl çok daha kötü günler bekliyor olabilir bizi. AB bizden narenciye almıyor, çünkü İtalya, İspanya ve Fransa’da da narenciye üretiliyor ve bize ihtiyaçları yok. Bir tek Rusya vardı, onlar da bir yıl alıyor bir yıl almıyor. İnşallah bu yıl herhangi bir kriz olmazda narenciye satışlarımız iyi gider'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!