Başkan Türel'in Basın Bayramı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türelin Basın Bayramı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 14:05

Başkan Türel'in Basın Bayramı mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 110. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 110. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Muhabirlikten, köşe yazarlığına, gazete imtiyaz sahipliğine kadar pek çok görevi üstlenen bir meslektaşınız olarak gazetecilik her zaman onurla, gururla taşıdığım bir kimlik oldu. Sürekli sarı basın kartı sahibi taşıyan bir meslektaşınız olduğumdan dolayı basının, kamuoyunu tarafsız, doğru ve hızlı bilgilendirme, toplumu aydınlatma mücadelesini en iyi bilenlerden birisiyim" dedi.
DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ
Basının, demokrasinin vazgeçilmez öğelerinden birisi olduğunu kaydeden Türel, şunları kaydetti:
"Basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlama noktasında büyük bir güce sahiptir. Halkımıza doğru haber alma imkânı veren basın, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Bunun en açık örneği 15 Temmuz darbe girişiminde sağladığı roldür. 15 Temmuz 2016'da yapılmak istenen darbe girişimine karşı ülkemiz adına büyük sorumluluk alan güçlü Türk basını demokrasimizin bir teminatı olduklarını bir kez daha göstermiştir. Basınımız bütün unsurları ile o gece yaşananları milletimize doğru bir şekilde yansıtmış ve darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynamıştır."
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, Milletin müşterek sesidir' sözüyle basının toplumun aydınlatılması noktasında üstlendiği görevi en güzel şekilde ifade ettiğini kaydeden Menderes Türel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden değerli basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, ilimizde halkımızı doğru bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren yerel gazete, televizyon, internet gazeteleri, radyo, dergi ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!