Başkan Tuna'dan Balâ'ya doğalgaz müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tunadan Balâya doğalgaz müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 13:38

Başkan Tuna'dan Balâ'ya doğalgaz müjdesi

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/BALÂ,(Ankara),(DHA)-ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "21. yüzyılın nimetlerinden faydalanmak Balâ'nın da en büyük hakkı” diyerek, ilçeye doğalgazın getirilmesi çalışmalarının son aşamaya gelindiğini ve 2019 yılına kadar doğalgazın bağlanabileceği müjdesini verdi.
Başkan Mustafa Tuna'yı Balâ Belediye Başkanı Arif kaplan, AK Parti Balâ İlçe Başkanı İbrahim Karaca, Meclis üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı ve vatandaşlar karşıladı. Tuna, Balâ Belediye Başkanlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığına da ziyarette bulundu. Esnaf ziyaretinde de bulunan Başkan Tuna, esnafın sorunlarını dinledi ve ilçe halkına doğalgaz, kentsel dönüşüm ve başka alanlarda müjdeler verdi.
Daha sonra ilçede incelemelerde bulunan Başkan Tuna, "Halkımızın ve esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Balâ'nın sorunlarını Arif başkan ile birlikte çözüme kavuşturacağız. İlçedeki yarım işlerimizi tamamlayacağız. Sorunları yerinde görmek kaydıyla çözüm noktasında hızlı hareket etmek zorundayız, hayatımda ayaküstü hiçbir söz vermedim, ayaküstü verilen sözler havada kalır o da bana yakışmaz" dedi.
‘BALÂ’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ’
Başkan Tuna, “Balâ Ankara'nın en eski ve köklü bir ilçesi. İlçemize elbette önemli yatırımlar yapılması gerekir. Bununla birlikte Balâ'nın Küçük Sanayi Sitesi Projesinin tamamlanarak ilçeye yeni bir ivme kazandıracağız. Tabii ki bu hizmetlerimize yenilerini ekleyerek Balâ Ankara'nın parlayan yıldızı olacak. Balâ da göçü önlemek adına talep edilen bir şehir olması için yeni projeler üzerinde çalışmalarımız olacak”dedi.
DOĞALGAZ MÜJDESİ
Balâ'ya doğalgaz müjdesi de veren Başkan Tuna, "21. yüzyılın nimetlerinden faydalanmak Balâ'nın da en büyük hakkı. Doğalgazın ilçeye getirilmesi konusunda son aşamaya geldik. 2019 yılına kadar doğalgaz ilçeye bağlanabileceğini belirtmek isterim” diye konuştu.
‘KENTSEL DÖNÜŞÜM BALÂ’NIN GELECEĞİ OLACAK’
Balâ'nın tüm sorunlarını tek tek ele alan Başkan Tuna, "Kentsel dönüşüm Balâ'nın geleceği olacak. Kentsel dönüşümle birlikte TOKİ'nin başlattığı 137 konutluk inşaatın temeli de atıldı. Aldığım bilgiler doğrultusunda 2018 yılı sonlarına doğru konutların hak sahiplerine teslim edilmesi ile ilçeye vatandaşların geri düşlerinin olacağı kanaatindeyim. Küçük ölçekli yerlerin kalkınması için uygulamaya konulan yerler de devletin hayata geçirdiği projelerden hayvancılık konusunda Balâ elverişli bir lokasyona sahip. Tarım ve hayvancılık konusunda yeni projelerle Balâ önemli kentlerimizden biri olacak" dedi.
Bu arada Balâ Belediye Başkanı Arif Kaplan da, Büyükşehir Belediyesi ile birlik içerisinde ilçedeki sorunları kısa sürede çözmek istediklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!