Başkan Tülücü:Bu acının nedeni denetimsizlikti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tülücü:Bu acının nedeni denetimsizlikti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 16:53

Başkan Tülücü:Bu acının nedeni denetimsizlikti

Haberin Devamı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde öğrenci yurdundan çıkan yangının asıl nedeninin denetimsizlik olduğunu söyledi.
Tülücü,, Aladağ İlçesi'ndekiyangının yürekleri dağladığını belirtti. Tülücü, yaşamanı yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da geçmiş olsun dilediğinde bulunarak, "Bu acı olay, ne yazık ki ilkokul öğrencilerine yönelik yurt yapmanın yasak olduğu ülkemizde ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle açılan bir yurtta gerçekleşmiştir. Ayrıca, şimdiye kadar farklı nedenler belirtilmiş olsa da çıkan yangının ihmaller zincirinin ve denetimsizliğin bir sonucu olduğu ortadadır" dedi.

Denetimlerin titizlikle yapılması gerektiğini kaydeden Tülücü, şöyle devam etti:
"Başta okullar, yurtlar ve hastaneler olmak üzere kamuya açık alanların denetimi uzman meslek odalarının da katılımı ile yapılmalıdır. Bu tür facialara son verecek önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız için laik parasız kamusal eğitim ve parasız kamusal barınma olanakları sağlanmalı, denetimleri de mutlaka yapılmalıdır."

MERSİN, (DHA)
(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!