Başkan Tok: Camii ve külliye inşaatında sona yaklaşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tok: Camii ve külliye inşaatında sona yaklaşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 16:04

Başkan Tok: Camii ve külliye inşaatında sona yaklaşılıyor

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Selçuklu mimarisi kullanılarak inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii  ve Külliyesi inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.
İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde Selçuklu mimarisi ile inşa edilen Karadeniz'in en büyük camii ve külliyesi inşaatının hızla devam ettiği belirtildi. 6,5 dönümlük alan içerisine Sulçuklu mimarisi kullanılarak inşa edilen cami ve külliye projesi ile ilgili bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İki kısımdan oluşan biri İslami ilimlerin, ders ve sohbetlerin yapılabileceği medrese kimliğindeki külliye, diğeri ise, ahşap ve taş mimarisi ile tamamlanacak olan Karadeniz'in en büyük camii. Mimarisi ile Türkiye'ye örnek olacak olan camii ve külliyede 200 araçlık otoparkı, 2 bin kişilik çok amaçlı salonu, ortak kullanım alanları ve eşsiz avlusu ile her ayrıntının düşünüldüğü yapı, hem eşsiz bir ibadet alanı hem de sosyal bir alan olma özelliği taşıyor" dedi.
Başkan Tok: "Denizi gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek camii ve külliyede bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Camii ve külliye inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığında İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacak. Şehir için önemli bir merkez olacak olan camii ve külliye projemiz hem mimarisiyle hem de eğitim, ibadet ve dinlenme ve sosyal mekanları ile dikkat çeken bir yapı olacaktır" diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!