Başkan Şahin, Asarcık’ta çalışmaları inceledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Şahin, Asarcık’ta çalışmaları inceledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 16:16

Başkan Şahin, Asarcık’ta çalışmaları inceledi

Haberin Devamı

 

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Asarcık ilçesine bağlı mahallelerde yapımı süren ve tamamlanan alt yapı çalışmalarını inceledi.

Asarcık’ta Acısu, Yeşildere ve Akyazı mahallelerinde yapılan yol ve restorasyon çalışmalarına ilişkin teknik inceleme gezisi yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, çalışmalar hakkında Asarcık Fen İşleri Şube Müdürü Suat Özen'den bilgi aldı. Çalışmaların hızla sürdüğüne dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, ''Acısu mahallesi Değirmendere mevkiinde 1450 metre uzunluğundaki beton yolun yapımı tamamlandı. Şuan üzerinde gezdiğimiz yolla 30 yıllık hasreti sona erdirdik. Yol yapmakla kalmayıp genişleterek, ulaşım konforunu da artırmış oldu. Halkımıza helali hoş olsun. İyi günlerde kullansınlar. Yeşildere mahallesinde 550 metre uzunluğunda mahalle  geçişi, Yeşildere-Musaağa arası 2 kat satih kaplama çalışmasını bitireceğiz. Toplamda ise yıl sonuna kadar 10 kilometre beton yol, 7 kilometre sıcak asfalt, 5.5 kilometre satih yenileme, 1750 metre 1. kat satih kaplama ve 20 kilometre stabilize yollarda malzemeli bakım çalışması yapıp tamamlayacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 İlçelerdeki turizm potansiyelini canlandırmak ve geliştirmek amacıyla başlatılan Asarcık Turizm Eylem Planı kapsamında restorasyona alınan 300 yıllık Gökgöl camiini de ziyaret eden Başkan Şahin,  ahşap sütunlarında yer alan Osmanlıca bilgileri, dikkatle inceledi. Taşıyıcı direklerdeki Türk ahşap oymacılığının özellik ve güzelliklerinin yaşatıldığı cami,  en son 1970 yılında restore edilmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!