Başkan Özkan: Balık katliamı Canbalı Deresinde yaşanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özkan: Balık katliamı Canbalı Deresinde yaşanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 14:32

Başkan Özkan: Balık katliamı Canbalı Deresinde yaşanmıyor

Haberin Devamı

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa), (DHA) – KARACABEY Belediye Başkanı Ali Özkan, bu yıl üçüncü kez toplu balık ölümlerinin yaşandığı Canbalı Deresine giderek bir açıklama yaptı. Başkan Özkan, “Canbalı Deresinde toplu balık ölümleri olmamıştır, ölü balıklar başka ilçelerden gelmiştir. Bu nedenle balık katliamlarını Karacabey’de değil, çevre ilçelerde arayın, basın açıklamalarını da o ilçelerde yapın ” dedi.

Başkan Ali Özkan, 15 günden beri kamuoyunda ve çeşitli medya kuruluşlarında “Canbalı deresinde yaşanan balık ölümleri” olarak yer alan haberleri üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Özkan, “Karacabey’den geçen Canbalı Deresinde balık ölümleri diye vurgu yapılıyor. Sadece balıkların değil, her türlü canlıların katledilmesini esefle kınıyoruz. Doğa tahribatının, çok vahim sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Çeşitli dernek yetkilileriyle görüşmeler yaparak haberlerin Karacabey kaynaklı  verilmesinin yanlış olduğunu söyledik. Çünkü Karacabey Canbalı Deresinde balık katliamı yaşanmamaktadır. Balık ölüleri komşu ilçelerden ve daha uzak yerlerden geliyor” ifadelerini kullandı.

Başkanı Özkan, İzmir yolu güzergahında komşu ilçeye kadar sanayi tesisi veya her hangi bir kirletici unsur bulunmadığını, araştırması gerekenlerin araştırma yapmadan kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirtti. Konunun Karacabey’e zarar verdiğini söyleyen Ali Özkan, şöyle dedi:

“Karacabey tarımda, hayvancılıkta ve tarıma dayalı sanayide marka olmuş bir şehir. Karacabey, uluslararası markalara sahip bir ilçe. Bu tür haberler bölge sanayicimize ve bölge çiftçimize zarar veriyor. Karacabey’in marka değerine zarar veriyor. Konuyu TBMM’de dile getiren Bursa Milletvekilleri de Bursa’yla ilgili basına demeç verirken konuyla ilgili önce araştırma yapsın, Karacabey’in markasının kirletilmesine vesile olmasın. Doğru bilgilere sahip olarak bilgi versin. Karacabey’e verilecek bu zararın belki de telafisi olmayacak. Gelsinler Canbalı deresinde balık ölümü olmadığını, Karacabey sınırlarında burada sanayi kuruluşunun olmadığını görsünler. Burada böyle bir hadise yoktur.”

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş ise, Karacabey Canbalı Deresinde  görülen milyonlarca ölü balığın çevre ilçelerden geldiğini söyledi. Balık ölümlerinin sebeplerinin Karacabey’de araştırılmamasının gerektiğini belirten Tüydeş, “ Susurluk sınırları içerisinde başlayan bu balık ölümleri son olarak Mustafakemalpaşa’nın Çeltikçi Köyüne ait köprüye kadar sürüyor. Karacabey’e milyonlarca balık ölü olarak geliyor. Karacabey’den alınan balık numunelerinden bu yüzden bir sonuç çıkmıyor. Balıklar Karacabey’e gelmeden önce ölmüş olduklarından, ölüm nedenleri de başka ilçelerde aranmalıdır” dedi.

 

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!