Başkan Osman Zolan'a onur madalyası

Güncelleme Tarihi:

Başkan Osman Zolana onur madalyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 14:30

Başkan Osman Zolan'a onur madalyası

Haberin Devamı

DENİZLİ'de hayata geçirdiği Azerbaycan - Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından 'Türk Dünyası Onur Madalyası' verildi. Bugüne kadar dünyada 13, Türkiye'de ise 1 kişiye verilen madalyanın 15'incisi Başkan Osman Zolan'a takdim edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Yaren Şairler Şöleni final gecesi ile sona erdi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen geceye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a 'Türk Dünyası Onur Madalyası' ödülü verildi. Yurtdışı, Orta Asya ve Türk dünyasında emek verenlere İLESAM tarafından verilen özel ödülün daha önce dünyada 13 kişiye, Türkiye'de ise sadece Prof. Dr. Tuncer Gülensoy'a verildiği belirtildi. Başkan Osman Zolan'a verilen ödülün Denizli'de hayata geçirdiği Azerbaycan-Karabağ Parkı ve Hocalı Soykırımı Anıtı nedeniyle olduğu açıklandı.

Madalyayı İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız'dan alan Başkan Zolan, Türk Dünyası Onur Madalyası'nın kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Böyle işler yapmak bizim görevimiz. Geçmişimize sahip çıkmak, Türk dünyasında bir ve beraber olabilmek, kardeşlerimize destek olabilmek adına aynı zamanda bu zulmü unutturmamak adına böyle bir çalışma yaptık. Hocalı'da bebekler, çocuklar vahşice katledildi. Oradaki kardeşlerimiz tamamen kuşatıldılar, aç bırakıldılar. Ama dünyadan ses çıkmadı. Katliam gerçekleşti ve maalesef cenazeler bile ortalıkta kaldı. Bu bir insanlık suçuydu, vahşetti. Bu katliam unutulmasın istedik" dedi.

İLESAM Genel Başkanı Parmaksız da, Hocalı soykırımına karşı bütün dünyanın gözünün kör, kulaklarının ise sağır olduğunu söyleyerek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin gözü kör, kulakları sağır değil. Siz bu anıtı dikerek bütün dünyaya cevap verdiniz. İLESAM olarak size Türk Dünyası Onur Madalyası veriyoruz. Bu madalyadan şimdiye kadar 15 kişiye verildi. Osman Zolan, siz Türkiye'de bu madalyayı alan ikinci kişisiniz. Genelde yurt dışında, Orta Asya'da ve Türk dünyasında emek verenlere bu madalyayı veriyoruz. Türk dünyasını bir olarak düşünüyoruz" dedi.

Denizli'yi iki gün boyunca şiire doyuran Denizli Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni finalinde 18 şair şiirlerini okudu. Konuk sanatçı Zekai Tunca'nın yer aldığı şiir şöleni ve müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Şölen kapsamında düzenlenen programlarda ise Hayati İnanç ve Mehmet Nuri Parmaksız'ın katıldığı 'Hayata Şiirden Bakmak' konulu konferans düzenlendi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!