Başkan önlük giyip pasta süsledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan önlük giyip pasta süsledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 11:57

Başkan önlük giyip pasta süsledi

Haberin Devamı

BUCA Belediyesi bünyesinde kurulan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde, üç ayda 425 kursiyer eğitildi. Buca Belediye Başkanı Levent, önlük giyip kadınlarla birlikte yemek yaptı, pasta süsledi.

İş garantili biçki dikiş, pilates, aşçılık, takı tasarım, pastacılık gibi birçok dalda kadınlara eğitim verip, meslek sahibi yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde  ay gibi kısa sürede 425 kursiyer eğitildi. 850 metrekarelik bir alanda 3 katlı olarak inşa edilen,  bünyesinde spor salonundan açık hava sinemasına, meslek edindirme kurslarından kafeteryasına kadar her türlü donanımı bulunan merkezi ziyaret eden Piriştina, hizmetlerden faydalanan kadınlarla görüşüp çalışmaları hakkında bilgi aldı. 20 adet dikiş makinasının yer aldığı derslikte İŞKUR işbirliği ile açılan günlük yevmiyeli, iş garantili Makinalı Dikiş Nakış kursunu gezen Başkan Piriştina, kadınların meslek sahibi olup, yepyeni başlangıçlara imza atmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde açılan aşçılık ve pastacılık kursu eğitimlerini de ziyaret eden Başkan Piriştina, mutfak önlüğü giyip et kavurdu. Kursiyerlerin hazırladığı pastanın süslemesini de kendi elleriyle yapan Piriştina, üretilen yemek ve pastaların düzenlenecek kermeslerle satışa sunularak, kadınların aile bütçelerine katkı sağlayabileceğinin de altını çizdi.

 İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!