Başkan Memiş öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Memiş öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 12:27

Başkan Memiş öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

BAYBURT(DHA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi, sohbet etti, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şair Zihni Kent Ormanı’nda belediye ait bağ evinde üniversite öğrencilerini misafir eden Başkan Memiş, üniversitenin ve öğrencilerin kentin tanıtımı için önemli olduğuna işaret etti. Belediye Başkanı Mete Memiş, “Bu şehirden ayrılıyorken memnun gitmenizi isterim. Memnun giderseniz vicdanen rahat olurum. Sorumluluklarını yerine getirmiş bir belediye başkanı olurum. Belediye başkanı olmak sadece bu şehrin altyapısını yapmak, şehri temizletmek değildir. Bizim belediyecilik anlayışımız bir anlamda da sosyal ve kültürel belediyeciliktir. Bu şehirde yaşayan insanların yaşadığı yerden memnun olması önemli. Belediye Başkanı olarak sizin dertlerinizi bilip çözmek isterim. Oğlum İstanbul’da, kızım Kayseri’de okuyor. Çocuklarımın kızımın ve oğlumun yaşadığı şehirlerde mutlu ve güvende olmalarını, ihtiyaçlarının bir belediye tarafından karşılanmasını isterim. Ben de bu şehirde yaşayan her üniversite öğrencisini kızım ve oğlum gibi görüyorum” dedi.

Bayburt’u ülkenin her tarafında tanıtmak istediklerini anlatan, bu amaçla da bazı girişimlerde bulunduklarını kaydeden Başkan Mete Memiş, “Bunun için TV’ler de konuşuruz, gazetelere demeç veririz, reklam yaparız, fuarlara katılırız. Amaç Bayburt’u Türkiye’nin her yerinde tanıtmaktır. Eğer ülkenin dört bir yanından gelen öğrencileri memnun edersek, onlar da çok daha anlamlı ve verimli olarak Bayburt’u tanıtır. Memleketinize ya da görev alacağınız yerlere gittiğinizde Bayburt’u güzel yönleriyle hatırlamanızı ve anlatmanızı isteriz. Dolayısıyla vicdani açıdan da, belediyecilik açısında da sizler bizim için kıymetlisiniz” diye konuştu.

Belediye çalışmalarına da değinen ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Memiş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana planladığımız her şeyi yaptık. 5 yıllık planlarımızı 2,5 yıla sığdırdık”dedi.

Bayburt Belediyesi’nin organizasyonuyla üniversite öğrencilerine burs verilmesi konusuna da değinen Başkan Memiş, “Bayburt Üniversitesi’nde okuyan arkadaşlar bu imkândan yararlansın. Amacımız öğrencilere kenti sevdirmek ve katkı sunmaktır. Bursun verilmesinde büyük emeği ve katkısı olan Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a da sizler adına çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!