Başkan Kuzu, "Çan 5 yıl sonra katbekat büyüyecek"

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kuzu, Çan 5 yıl sonra katbekat büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 18:37

Başkan Kuzu, "Çan 5 yıl sonra katbekat büyüyecek"

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Çan ilçesinde basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, ilçenin 5 yıl sonra ekonomik, sosyal ve yatırım anlamında katbekat büyüyeceğini söyledi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Termal Otel'de ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan gündemini değerlendirdi.

Çan'da 30 bin kişiye hizmet etmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Çevre yoluyla ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor. 6 kilometrelik bir alana, Biga girişinden Yenice girişine kadar olan yere otomatik sulama sistemi ile çim ve palmiye yaptık. Çevre yolu artık güzelleşiyor. Sonrasında da 3 kavşağımıza çok güzel görseller yapacağız. Işıklandırma ve güzel bir peyzaj çalışması yapacağız. Çan’a gelenlere girişte, 'güzel bir şehre giriyoruz' imajını vermiş olacağız" dedi.

Çan Termal Otel'in satılmasını ya da kiraya verilmesini istediklerini ifade eden Başkan Kuzu, "Belediye olarak çalıştırmak istemiyoruz. Bundan da daha doğal bir şey yok. Biz bunu Menderes Parkında da gösterdik. Bir ara aldık ve kiraya verdik. Şuan Menderes Parkının kirası 18 bin lira. Çanakkale merkez ve kordondaki kiralardan daha fazla kira alıyoruz. Buda Çan Belediyesine ve Çan’a fayda. Yine Termal Parkı biz yaptık, eseri tamamladık ve sonrasında kira ihalesine çıktık, 35 bin liraya kiraya verdik. Biz bunu Çan Termal Otel için de yapacağız ve buradan gelecek parayla Çan’a hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Çan’a 3 tane mesire alanı kazandıracaklarını açıklayan Başkan Kuzu, şunları söyledi:

"Bunlardan birincisi Fatma Bodur Yurdunun orası, ikincisi yukarda yeni yapılan kulenin yanı, üçüncüsü de aşıklar bölgesi. Bu üç bölgenin dosyası şuanda bakanlıkta ve sonuçta olumlu çıktı. Buraları mesire alanı olarak biz alıyoruz. Sonrasında oralara gerekli çalışmaları yapıp bu mesire yerini ilçemize kazandırmış olacağız. Biz şehri planlarken onun bunun demesiyle değil, geleceği düşünerek planlıyoruz. Çan 5 yıl sonra ekonomik, sosyal ve yatırım anlamında katbekat büyüyecek.”

Onur Alp ARSLAN / ÇAN (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!