Başkan Kocamaz'dan Hatai Valisi Memmedov'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamazdan Hatai Valisi Memmedova ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 17:01

Başkan Kocamaz'dan Hatai Valisi Memmedov'a ziyaret

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) Yurtdışı Teknik Araştırma ve Bilgilendirme ziyareti kapsamında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Tarsus'un kardeş kenti Hatai Valiliği'ni ziyaret etti.
Hatai Valisi Razim Memmedov'u ziyaretinde Azerbaycan'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kocamaz, Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğinin bir sonraki nesillere aktarılacağını söyledi.
Turan düşünceli insanların bir arada olmaktan her zaman mutlu olacağını belirten Kocamaz, ''Azerbaycan-Türkiye dostluğu Azerbaycan kurulmadan önce başladı. Bundan sonra da tarih var olduğu sürece devam edecek. Ben Azerbaycan’a her geldiğimde gelişmeyi gördükçe mutlu oluyorum.  Her geldiğimizde daha ileri noktalara gidiyor. Buda bizi gerçekten mutlu ediyor. Burada kardeşlerimiz var. Devletlerimiz ayrı olsa da kökümüz bir. Bizim bütün gayemiz bugün bizler varız, bizden sonra da çocuklarımız olacak ve yönetimi onlar sağlayacak. Çocuk Mercanlı'da yeni yapılan yapılanmaları gördük. Bu da gelecek açısından bize umut veriyor. Dileğimiz hiçbir Türk toprağının düşman işgalinde olmaması''dedi.
Hatai Valisi Memmedov ise, ''Bizim ilişkilerimiz her zaman ilerleyerek devam ediyor. Sizi görmekten her zaman mutlu oluyoruz. Bugün de sevincimiz çok fazla ve sizinle paylaşıyoruz. İki devletin kardeşliği ebedidir. Kapımız her zaman size açık. Elbette isteriz ki Türk topraklarının hepsi düşmanlardan kurtulsun. İnşallah bir dahaki gelişinizde Karabağ alınsın ve orayı ziyarete gelin'' diye konuştu.
Ziyaret sonunda Hatai Valisi Razim Memmedov ve heyeti Başkan Kocamaz’a günün anısına işlemeli tablo hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!