Başkan Kılıç’a Dostluk Ve Dürüstlük Hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kılıç’a Dostluk Ve Dürüstlük Hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:19

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Diyalog Konferansı”na katılan Angola ve Kenya heyetleri, Belediye Başkanı Ali Kılıç’a yöresel hediyeler verdi. Kılıç, “Bu hediyeyi 550 bin Maltepeli, ülkem, barış, kardeşlik ve dostluk adına alıyorum” dedi.
Çin’den İngiltere’ye, Kenya’dan Almanya’ya, Angola’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dünyanın değişik ülkelerinden 44 belediye başkanını, 3 gün boyunca Maltepe’de ağırlayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Uluslararası Diyalog Konferansı” ile tüm dünyaya barış mesajını güçlü bir şekilde ulaştırdıklarını söyledi.
Konuk heyetlerle bir araya gelen Başkan Kılıç, “Çocuklarımıza yarınlarımıza, kin ve nefret yerine sevgi ve hümanizmi aşılamak zorundayız. Çocuklarımızı, başka kültür, ırk ve inançlara kardeşçe bakabilecekleri şekilde yetiştirmeliyiz. Farklı bir ten renginin, inancın ve kültürün mensubu olan dünyanın başka kıtasındaki çocukların, benim çocuklarımın kardeşi olması gerektiğini anlatabilirsek dünyada barışın temellerini sağlam atacağız” diye konuştu.
DÜRÜSTLÜĞÜ SİMGELİYOR
Kılıç’ın konuşmasının ardından Angola’nın De Belas Belediye Başkanı Filipe Barros Espanhol ile beraberinde gelen belediye yetkililerinden Neto Segunda Dala Caculo, Noemia Mata Cristovao ve Anercio Bernardo Chivinda Camutar, Ali Kılıç’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci yıldönümü adına verdikleri, bambu ağacından yapılmış, dürüstlüğü, düşünceyi ve uzun ömrü simgeleyen yöresel hediyeyi takdim etti. Ayrıca, “Ne kadar çok düşünürsek, o kadar çok varız” diyen Kenya’nın Mombasa Valisi Ali Hassan Joho da, Kılıç’a düşünen adam heykeli hediye etti.
“SEVGİ AĞACI DÜNYAYI SARACAK”
“Türkiye’nin hak ve özgürlüklere duyduğu saygının ve dayanışma ruhunun simgesi olarak bu hediyeleri alıyorum” diyen Kılıç, şunları söyledi:
“Maltepe’den yeşerttiğimiz bu sevgi ağacı; 3 kıtadan ağırladığımız kardeşlerimiz sayesinde tüm dünyayı saracak. Afrikalı kardeşlerimizle aynı dilde buluşmamızı sağlayan Maltepe’deki bir kilisenin papazı. İşte benim ülkemin topraklarında Maltepe’nin yolunu Hacı Bektaş Veliler, Mevlanalar, Yunus Emre gibi büyük insanların kardeşlik, barış ve sevgi anlayışı aydınlatıyor. Böyle örneklerle bezenmiş Anadolu medeniyetinin içinden süzülüp gelen hoşgörü ve tolerans anlayışı, Maltepe’den tüm dünyayı aydınlatacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!