Başkan Kayalı'dan toprak kayması mağdurlarını rahatlatan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kayalıdan toprak kayması mağdurlarını rahatlatan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 01:05

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nin CHP'li belediye Başkanı Özer Kayacı, harfiyat çalışması yapılan bir alışveriş merkezi inşaatı bitişiğindeki toprak kayması nedeniyle evlerinin boşaltılması nedeniyle mağdur olan üç sitenin sakinlerine yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. Başkan Kayalı, bölge ile ilgili kararı verebilmek için derin ve hassas sondaj gerektiren bilimsel araştırmaların yapılması gerektiğini belirtip, "Bununla ilgili ihale hazırlığı tamamlandı. Kısa sürede çalışma başlayacak" dedi.

Haberin Devamı


Geçen 14 Kasım'da Kadınlar Denizi Mahallesi, Sanayi Sitesi karşısında yapılan alışveriş merkezi inşaatı bitişiğinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle boşaltılan Mücella Emgin, Dergah ve Özgür Siteleri'nin sakinlerden yaklaşık 60 kadarı, Kuşadası Belediyesi önünde toplandı. Topluluk adına bir açıklama yapan mağdurların avukatı Yunus Usta, geçen üç aylık süreçte kendileriyle hiçbir makamın ilgilenmediğini öne sürdü. Avukat Usta Belediye'nin mağdurlara barınma olanağı başta olmak üzere bazı olanaklar sağladığını, bundan sonda da bu desteğini sürdürmesi gerektiğini belirtip, "Belediye suçlu olduğu için taleplerde bulunmuyoruz. Belediyeden taleplerimiz tamamen belediyenin bu gibi durumlardaki siyasi ve kanuni yükümlülüklerini yerine getirmesi beklentisidir" dedi.
Toprak kaymasının yaşanmasından sonra iktidar milletvekilleri ile bir toplantı yaptıklarını vurgulayan Avukat Usta "Milletvekillerinin hepsi notlar aldı. 'Kredilerle, sigortalarla ilgili çalışma yapacağız' dediler. Onlarla görüştüğümüz günden bu yana 70 gün geçti. Hiçbirinden ses seda yok. Olayın yaşandığı o ilk anlarda biraz siyaseti kullanarak herkes bir şey yapmaya çalıştı ama bugün üç ay oldu yanımızda kimseyi bulamıyoruz" dedi.

Haberin Devamı


BAŞKAN KAYALI, MAĞDURLARA SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, mağdurları makamında kabul edip, sıkıntılarını dinledi. Geçen süreçte yaşananları, yapılan temasları, alınan kararları ve diğer makamlar ile yapılan görüşmeleri mağdurlara aktaran Belediye Başkanı Kayalı, "Olay yaşanır yaşanmaz ilk önceliğimiz sizlerin can güvenliğiydi. Bunun için tahliyeleri yaptık. Kaymayı durdurmak için inşaat alanını doldurttuk. Ardından yasaların izin verdiği tüm desteği sağlamaya çalıştık. Meclisimizden kira yardımı kararı çıkardık. Taşınmalara maddi ve manevi katkı sağladık. Bu bölge ile ilgili kararı verebilmek için derin ve hassas sondaj gerektiren bilimsel araştırmaların yapılması gerekiyor. Bununla ilgili ihale hazırlığı tamamlandı. Kısa sürede çalışma başlayacak. Bu hassas çalışmanın sonunda binaların güçlendirilmesi, tahliyesi veya yapılması gereken diğer çalışmalar yapılacak. Öte yandan kentsel dönüşüm programı çerçevesinde sizlerin mağduriyetini gidermek için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.
Geçen 14 Kasım'daki toprak kayması nedeniyle Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Siteleri'ndeki toplam 114 konutun riskli durumda olduğu belirlenip, mühürlenmişti. Bu konutlardan 51'inde çeşitli nedenlerle yaşayan olmadığı tespit edilirken, diğer 63'ün de yaşayan toplam 223 kişi tahliye edilmişti. Kuşadası Belediyesi mağdur vatandaşlardan 180'ini bir apart otele yerleştirip, battaniye, elektrikli soba, kumanya, temizlik malzemeleri dağıtırken, mağdurlardan bazıları da yakınlarına misafir olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!