Başkan Kafaoğlu, yabancı işadamlarına yatırım çağrısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kafaoğlu, yabancı işadamlarına yatırım çağrısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 18:17

Başkan Kafaoğlu, yabancı işadamlarına yatırım çağrısı yaptı

Haberin Devamı

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA) - İSTANBUL-İzmir, Çanakkale-İzmir otoyollarının kesişme noktasında bulunması nedeniyle cazibe merkezi haline gelen Balıkesir, son aylarda yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.
Bugün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Zekai Kafaoğlu’nu Dubai, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Yemen, Fas ve Moritanya’dan gelen işadamları ziyaret etti. Başkan Kafaoğlu, konuklarına Balıkesir’in sanayisi, turizmi coğrafi konumu hakkında önemli bilgiler verdi, yatırım olanaklarını anlattı.
Balıkesir’in geleceğin yıldızı olmaya aday olduğunu belirten Kafaoğlu, erken yatırım yapanların kazançlı çakacağını hatırlattı. İşadamlarının hangi konuda yatırım yapalım sorusuna, “Balıkesir’de gayrimenkule yatırım yapan kazanır” diye yanıt verdi. Balıkesir’e yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı büyükşehir belediyesi olarak sağlayacaklarını belirten Kafaoğlu, “Tarımın başkenti, mutlu ve huzurlu insanlar şehri olan Balıkesir’e hoş geldiniz. Sizi ağırlamaktan mutlu ve bahtiyar olduk. Balıkesir Türkiye’nin en önemli yollarının kesiştiği odak şehirdir. İstanbul-İzmir otoyolu ile Çanakkale’den gelen ve İzmir’e giden otoyol Balıkesir’den geçecek. Balıkesir iki denize kıyısı olan bir ildir. Bütün ilçelerimizde jeotermal kaynaklar var. Türkiye’de çıkarılan 57 çeşit madenin 32 çeşidi Balıkesir il sınırları içerisinde de var. Dünyanın en zengin bor madeni de ilimizde. Deniz, termal ve doğa turizmine uygun bir şehir. Tam yaşanabilecek ve yatırım yapılabilecek bir yer. Bütün Müslüman kardeş ülkeleri Balıkesir’e gelmeye ve yatırım yapmaya davet ediyoruz. Yerel yöneticiler olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Yeter ki ilimize yatırım yapılsın" dedi.
Müslüman ülkelerin ve halkların birbiri ile olan alışverişi ile ticaretinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Kafaoğlu şöyle devam etti:
"Dünyadaki savaşların, kan ve gözyaşının en çok Müslüman ülkelerde aktığını görüyoruz. Bunu önleyebilmemiz için İslam ülkelerinin bir olması lazım, beraber olması lazım ve kardeş olması lazım. Birliğimiz ve vahdetimiz önemli. En son Birleşmiş Milletler'de yaşanan olayda gördük. Amerika Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile Birleşmiş Milletler'de ret oyu çıktı. Balıkesir tarım ve hayvancılığın baş şehri, turizm konusunda yatırım yapılabilecek bir yer, sanayisi hızla gelişiyor. Balıkesir 1 milyon 200 bin nüfuslu bir şehir. Kim önce gelir yatırım yaparsa kazanmış olacak. Balıkesir’in değeri artıyor. 2016 ve 2017 yıllarında 81 il arasında gayrimenkul fiyatları en fazla artan il Balıkesir oldu. Bu yüzden Balıkesir’de gayrimenkule yatırım yapan kazanır.” 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!